Skolledare – så lyckas du med din digitala satsning

I höstas blev edtechbolaget Digilär en del av Natur & Kultur. Tillsammans satsar förlagen nu stort på digitala läromedel.

Skolledare – så lyckas du med din digitala satsning 1
Frida Monsén, Torkel Klingberg och Per Kornhall föreläser på temat digitalare undervisning när Natur & Kultur och Digilär bjuder in landets skolledare.

Som en kickstart 2018 bjuder de in alla landets skolledare till seminarier på temat ”Digitalare undervisning”.

Några av Sveriges främsta experter inom undervisning och digitaliseringens möjligheter föreläser under eventen, som hålls i Stockholm, Malmö, Göteborg, Umeå och Kalmar. Alla som kommer på eventen får även en specialskriven guide – ”Skolledarens guide till digitalare undervisning”.

Digitalista, hjärnforskare och undervisningsråd föreläser

För att ta sig an ämnet digitaliseringen i skolan tar man hjälp av namnkunniga experter med olika inriktning och infallsvinklar.

Frida Monsén är en rutinerad lärare och föreläsare, med skolutveckling, ledarskap och digital pedagogik som spetskompetens. Hon föreläser om Skolledarens guide till en digitalare undervisning i Stockholm, Malmö Göteborg, Umeå, och Kalmar.

Torkel Klingberg är professor i kognitiv neurovetenskap. Hans forskning om barns utveckling och träning av hjärnan befinner sig i den internationella frontlinjen. Han föreläser om Barnet och datorn – möjligheter och fallgropar i Umeå och Kalmar.

Per Kornhall har en rik erfarenhet av det svenska skolsystemet både som lärare, undervisningsråd vid Skolverket och som kommunal skolstrateg. Han föreläser om digitala perspektiv i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Event på flera orter

Eventen hålls i Stockholm den 14e februari, Malmö (16 feb) , Göteborg (20 feb), Umeå (22 feb) och Kalmar (26 feb).

Storsatsning på digitala läromedel

Eventen är startskottet för Natur & Kultur och Digilärs kampanj där förlagen storsatsar på digitala läromedel och presenterar Digilärserien, som nu växer även till mellanstadiet.