Hem NYHETER Skolon lanserar ny kunskapsdel i biblioteket av digitala skolverktyg och läromedel

Skolon lanserar ny kunskapsdel i biblioteket av digitala skolverktyg och läromedel

Publicerat av: Redaktionen

Skolons bibliotek växer ytterligare – nu utökas utbudet av digitala läromedel och skolverktyg med en ny kunskapsdel i syfte att inspirera och lära känna verktyg på ett nytt sätt.

I Skolons bibliotek hittar lärare, elever och skolledare idag 1500 digitala skolverktyg och läromedel för den svenska skolan.

Här finns mängder av skolverktyg och läromedel för olika åldrar, behov och intressen och det finns även möjlighet att prova demoversioner av verktygen.

I höstas tillkom delen i biblioteket där det är möjligt för lärare att fylla i vilket ämne de undervisar i eller är intresserade av, så att användaren får automatiska tips på digitala verktyg och läromedel som passar just denne och/eller som är populära i användarens kommun.

Februari inleddes med att presentera en ny kunskapsdel: I fokus. Här hittar användaren artiklar och tips & trix kring verktyg och läromedel som finns i biblioteket, så att det blir möjligt att lära känna verktygen närmare.

Skolon lanserar ny kunskapsdel i biblioteket av digitala skolverktyg och läromedel

Melissa Karlsson, kommunikationsansvarig på Skolon, förklarar:
– Det här skapar verkligen ett mervärde för våra användare. Det kommer att göra det både lättare och roligare att hitta nya intressanta och nyttiga verktyg och läromedel anpassade för skolans värld.

Det är också ett mycket bra sätt att skapa engagemang för våra samarbetspartners som nu har möjligheten att nå ut på ett helt nytt sätt till användare med nyheter, uppdateringar och kunskap.

Artiklarna kommer att uppdateras kontinuerligt och syftar till att ge användare ny inspiration och fortbildning.
– Det gör att du som användare alltid kommer hitta något nytt i biblioteket att ta del av. Mottagandet har varit mycket positivt från både användare och samarbetspartners, vilket vi givetvis är jätteglada över, avslutar Melissa.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>