Hem NYHETER Skolon och Clio inleder samarbete för enklare användande av digitala läromedel

Skolon och Clio inleder samarbete för enklare användande av digitala läromedel

Publicerat av: Redaktionen

Samarbetet innebär att användare av Skolon kommer att erbjudas tillgång till Clio, ett av Nordens snabbast växande digitala läromedel, ägt av Bonnierkoncernen.

Detta möjliggör både enklare och snabbare tillgång till Clio för hundratusentals elever och lärare som redan idag använder Skolon, samtidigt som partnerskapet öppnar nya marknadsmöjligheter för båda parter.

Skolon och Clio inleder samarbete för enklare användande av digitala läromedel

– Vi är mycket glada över att kunna offentliggöra detta samarbete eftersom det kommer att förenkla för flera av våra användare när administrationen kring licens- och datahantering minskas.

Våra kunder har efterfrågat att kunna nå våra digitala läromedel genom Skolon och vi ser nu fram emot att tillsammans kunna fortsätta utveckla användandet både hos befintliga och nya användare, berättar Angelica Hedin, Sverigechef på Clio.

Samarbetet innebär att samtliga svenska digitala läromedel från Clio kommer att bli tillgängliga i Skolon under hösten 2019. Oliver Lundgren, VD för Skolon, förklarar vidare:

– Vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda Clios högkvalitativa och populära digitala läromedel i Skolon. Clio har ett riktigt spännande och komplett utbud av digitala läromedel som ligger i framkant, något som våra användare verkligen efterfrågar. Samtidigt har både vi och Clio en tydlig ambition om internationell tillväxt och en etablerad närvaro på flera marknader redan, så partnerskapet öppnar upp flera spännande möjligheter även utanför Sverige framöver.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>