Skolon stärker sitt utbud i Norge med två nya förlagssamarbeten
Hem NYHETER Skolon stärker nu sitt utbud i Norge med två nya förlagssamarbeten

Skolon stärker nu sitt utbud i Norge med två nya förlagssamarbeten

Publicerat av: Redaktionen

Nu stärks Skolons bibliotek av digitala läromedel och skolverktyg ytterligare, när samarbeten står klara med de norska läromedelsförlagen Aschehoug och Fagbokforlaget.

De nya samarbetsavtalen innebär att Skolon nu har ett partnerskap med samtliga av de etablerade läromedelsförlagen på den norska marknaden, något som bidrar till ett starkare erbjudande och ännu enklare digitalt lärande för lärare och elever.

Skolon AB (publ) kan idag meddela att man har tecknat samarbetsavtal med de två norska förlagen Aschehoug respektive Fagbokforlaget, vilket innebär att bolaget därmed nu samarbetar med samtliga av de etablerade läromedelsförlagen på norska marknaden. Sedan tidigare finns samarbeten med läromedelsförlagen Cappelen Damm, Gyldendal, Kommuneforlaget (KF) och en rad andra läromedelsproducenter och edtechbolag.

Skolon stärker sitt utbud i Norge med två nya förlagssamarbeten

Oliver Lundgren, vd för Skolon.

– Det känns jätteroligt att kunna tillmötesgå våra användares önskemål om att i plattformen kunna köpa och använda digitala titlar även från dessa två ledande läromedelsleverantörer. De erbjuder båda ett brett och högkvalitativt innehåll, så att alla lärare ska kunna bedriva en god och behovsanpassad undervisning för sina elever. På kort tid har vi nu kraftsamlat till ett starkt och komplett bibliotek av läromedel att erbjuda våra norska användare.

-Vi ser verkligen fram emot att samarbeta med Aschehoug och Fagbokforlaget för ett ännu enklare och mer likvärdigt digitalt lärande för lärare och elever, säger Oliver Lundgren, vd för Skolon.

Det nya samarbetet med Aschehoug respektive Fagbokforlaget innebär att förlagens digitala läromedel blir tillgängliga för köp och distribution i Skolons plattform till februari 2023.

I Skolons plattform är det möjligt att hitta, köpa och använda digitala skolverktyg och läromedel på ett och samma ställe, något som förenklar skolvardagen för över en halv miljon elever, lärare och skolledare. I biblioteket finns idag över 4500 titlar från över 150 olika aktörer och leverantörer inom edtech.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>