Hem NYHETER Stipendium Innovativt lärande utlyses

Stipendium Innovativt lärande utlyses

Publicerat av: Redaktionen

ÄR DU EN KREATIV NYTÄNKARE? 

Nu har du och dina lärarkollegor möjlighet att söka stöd för ett utvecklingsprojekt; stipendiet för innovativt lärande inom teknik och ekonomi.

Det är ett specialstipendium med en förhållandevis kort ansökningsperiod, 5 september–6 oktober. Du som har ansökt om stipendiet och fått det beviljat får besked senast 6 december, 2019.

DU SÖKER TILLSAMMANS med en eller flera kollegor.

Stipendiet ges till projekt- eller utvecklingsarbete där ni tillsammans jobbar fram nya pedagogiska undervisningsmetoder inom ämnesområdena teknik och ekonomi. Arbetet ska syfta till att utveckla lärandet hos ungdomar eller vuxna.

STIPENDIET GER EKONOMISKT STÖD upp till 100 000 kronor (fördelat på ett eller flera stipendier).

Det ger dig och dina kollegor möjlighet till att ta tjänstledig, antingen enstaka dagar eller gå ner i tid under en period. Bidraget kan också användas till erfarenhetsutbyte med andra kollegor eller till exempel för att starta ett nytt nätverk.

VILKA KAN SÖKA?

Stipendium Innovativt lärande utlyses

Yrkeslärare på gymnasiet, vuxenutbildningen, lärare på högstadiet eller studie- eller yrkesvalsvägledare är välkomna att söka.

Beslut om tilldelning meddelas senast den 6 december. 2019. Vi vill gärna att ert arbete ska komma flera till del.

När arbetet är klart vill vi därför att ni skriver en rapport på en till två A4-sidor och skicka till Lärarstiftelsen.

SYFTET MED STIPENDIET är att uppmärksamma lärare som pedagogiska innovatörer, som vill hitta nya alternativa arbetssätt tillsammans med sina kollegor.

Anslagen kommer från RET:s undervisnings- och forskningsstiftelse, som främjar just vetenskaplig undervisning och forskning inom de ekonomiska- och tekniska utbildningsområdena.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>