Stipendium ”Lärare skriver” utlyses
Hem Pedagogsnack Stipendium “Lärare skriver” utlyses nu

Stipendium “Lärare skriver” utlyses nu

Publicerat av: Redaktionen

VILL DU HÖRAS OCH SYNAS I SKOLDEBATTEN?

Vill du förändra bilden av läraryrket?

Då ska du söka stipendiet Lärare skriver. Stipendiet omfattar kurs och resa, mat och husrum. Kursen hålls en sommarvecka i början av sommaren varje år på folkhögskolan Biskops Arnö och leds av en kunnig kursledare. Kursen kommer att hållas 25–29 juli, 2022.

Stipendium ”Lärare skriver” utlysesVI TAR AVSTAMP I DIN YRKESROLL som lärare och vad du själv vill skriva om. Formen får du själv komma fram till: debattartikel, krönika eller kanske en essä. Vi diskuterar saker som berättarteknik, stil och ton, avgränsning.

Vi läser och analyserar andras texter. Du får naturligtvis tid att arbeta med din egen text. Allt under ledning av Håkan Söderberg eller Anders Sundelin, båda erfarna kursledare och författare.

SISTA ANSÖKNINGSDAG är 23 januari, 2022. Senast den 25 mars kommer du att få svar om ddu har antagits. Du som har lärarexamen och som är yrkesverksam som lärare, förskollärare eller arbetar som lärare i fritidspedagogik är välkommen att söka.

VI VILL ATT DU SKA HÖRAS. Syftet med kursen är att du ska få bra verktyg som ger dig en självklar röst i det offentliga samtalet. Vi vill ge dig en möjlighet att delta i debatten och skriva olika typer av texter med utgångspunkt från dina erfarenheter, din yrkesroll och från skolans värld. På så sätt kan du bidra till en mer nyanserad bild av en yrkeskår som tar ett stort ansvar för lärandet i våra skolor, varje dag. I förlängningen handlar det förstås om att stärka lärarprofessionen. Att ta kontroll av beskrivningen av skolans viktiga och samhällsnyttiga roll och att se till att den utvecklas i rätt riktning. Som vi lärare vill. Som du vill.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>