Hem Nyheter Stockholms stad väljer Fujitsu som leverantör av it-service till skolor och förskolor

Stockholms stad väljer Fujitsu som leverantör av it-service till skolor och förskolor

Publicerat av: Redaktionen

Stockholms stad väljer Fujitsu Sweden AB som leverantör av it-service till stadens förskolor och skolor.

Avtal mellan parterna skrivs idag tisdag den 23 januari.

Stockholms stad väljer Fujitsu som leverantör av it-service till skolor och förskolor

Ingela Lindh, stadsdirektör i Stockholms stad, och representanter från Fujitsu Sweden AB.

Avtalet omfattar tjänster för digitala enheter och service desk och gäller till och med den 31 december 2023 med möjlighet till förlängning i upp till sex år.

– Det är väldigt glädjande att vi nu är i mål med det här avtalet. Det innebär att vi kan börja införa nästa generation it-service i Stockholms stads pedagogiska verksamheter. Det kommer att innebära ett digitalt lyft för Stockholms skolor och förskolor. Vi ser framemot att starta arbetet tillsammans med Fujitsu, säger Johanna Engman tf it-direktör i Stockholms stad.

– Det arbete som nu påbörjas ska ge likvärdiga förutsättningar och utveckla nya möjligheter för varje barns och elevs lärande, säger Johanna Engman.

Fakta om nästa generation it-service för förskolor och skolor

Upphandlingen av nästa generation it-service för pedagogiska verksamheter syftar till att erbjuda bättre tillgänglighet och större valfrihet genom ett bredare utbud av tjänster och produkter.

De tjänster som upphandlats omfattar bland annat tjänster för digitala enheter såsom operativsystem, program samt service desk, infrastrukturtjänster och skrivare. Datorer, surfplattor, bildskärmar upphandlas i separat ramavtal för produkter.

  • De verksamheter som omfattas är:
  • utbildningsförvaltningens alla användare (anställda och elever i Stockholms stads skolor)
  • förskoleverksamheterna inom stadsdelsförvaltningarna
  • arbetsmarknadsförvaltningens pedagogiska verksamheter (VUX och SFI)
  • Kulturskolan inom kulturförvaltningen.

Totalt omfattas 108 000 elever och pedagoger i 780 förskolor och skolor.

Gemensam it-service till pedagogiska verksamheter innefattar ytterligare två avtal:

  • Dels ett ramavtal som gäller datorer, surfplattor, bildskärmar samt kringutrustning för stadens pedagogiska verksamheter som ska kunna erbjuda bättre tillgänglighet och större valfrihet samt ge möjlighet till lokalt it-stöd.
  • Dels ett avtal rörande stöd- och utbildningstjänster kring digitalisering för Stockholm stads pedagogiska verksamheter som ska ge en sammanhållen supportlösning som är anpassad för en pedagogisk miljö.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>