Hem NYHETER Lärare vässar sin digitala kompetens i Singapore

Lärare vässar sin digitala kompetens i Singapore

Publicerat av: Redaktionen

Under hela hösten kommer William Jobe, universitetslektor på Avdelningen för informatik på EI, att vara tjänstledig från Högskolan Väst för att arbeta på National lof Singapore, NUS.

Fokus kommer att vara digitalisering.

Lärare vässar sin digitala kompetens i Singapore

-Det är svårt att komma med, det här är nog tredje gången jag söker, säger William Jobe.

-Det känns spännande och lite pirrigt, lite utanför ”the comfort zone”, säger han.

Teaching Sabbatical, är ett sabbatsår för att undervisa utomlands och erbjuds via STINT, Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning.

Grundidén är att de som deltar i programmet ska få internationella erfarenheter och bygga nätverk och föra med sig nya lärdomar tillbaka till sitt hemuniversitet – där det ska leda till förändring och förnyelse.

På plats i Singapore kommer Will, själv eller tillsammans med en annan lärare, att hålla i en eller ett par kurser under höstterminen.

-Jag vet inte exakta upplägget nu, men det kommer att bli något kring programmering, det är det jag undervisar i här på Högskolan Väst också, säger han.

Digitalisering!

Will berättar att NUS är rankat bland de 15 främsta universiteten i världen och håller en mycket hög standard. De är bland annat framstående inom digitalisering och han ser stora möjligheter att kunna ta med sig erfarenheter tillbaka hem till Högskolan Väst.

-Digitalisering är en mycket viktig fråga för Högskolan Väst – det märks inte minst genom att det finns inskrivet i högskolans ÖVP. Det är roligt att rektor Martin Hellström är så positiv till detta.

-Dessutom har regeringen beslutat om en nationell strategi för skolans digitalisering. Syftet är att barn och elever ska uppnå en hög digital kompetens. Och här är programmering en viktig del. Hur påverkar det exempelvis våra egna lärarutbildningar, reflekterar han.

Hur ser STINT-programmet ut?
-Under våren åker jag till Singapore för att fixa allt inför kursstart i augusti. Någon gång under höstterminen kommer vi STINT-stipendiater att samlas vid något av de asiatiska lärosäten som ingår i programmet och stämma av våra erfarenheter. En summeringsrapport ska skrivas när jag kommer hem och nästa vår kommer jag att hjälpa till att informera lärare från svenska lärosäten som åker ut hösten 2019.

Här kan du läsa mer om:

STINT-programmet Teaching Sabbatical

Om skolans digitalisering

National University of Singapore

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>