Hem NYHETER Stor satsning – nu ska fler elever på Hjällboskolan nå gymnasiebehörighet

Stor satsning – nu ska fler elever på Hjällboskolan nå gymnasiebehörighet

Publicerat av: Redaktionen

Genom ett unikt samarbete mellan Stiftelsen Läxhjälpen, Hjällboskolan, Poseidon och Riksbyggen kommer 45 högstadieelever på Hjällboskolan erbjudas en plats i Stiftelsen Läxhjälpens strukturerade och resultatinriktade Läxhjälpsprogram under hösten och våren.

Läsåret 2018/2019 gick 17 699, dvs. var femte niondeklassare i Sverige gick ut grundskolan utan gymnasiebehörighet.

Nästan 20% av eleverna i Göteborg som avslutade högstadiet läsår 2018/2019 gjorde det utan behörighet att studera på gymnasiet. Nu gör Poseidon AB, Riksbyggen, Hjällboskolan och Stiftelsen Läxhjälpen en gemensam satsning för att fler elever på Hjällboskolan ska få nya förebilder och klara skolan med självförtroende inför framtiden.

“Många av eleverna i Hjällboskolan bor hos Poseidon och som kommunalt bostadsbolag är vi måna om att barnen känner framtidstro och når kunskapsmålen i skolan. Läxhjälpen skapar möjligheter för barnen och det är extra roligt att flera av Läxhjälparna själva bor i Hjällbo. Det innebär bra förebilder för eleverna”, säger Heléne Blennermark Zendegani, i distrikt Angered, Bostad AB Poseidon.

Stor satsning - nu ska fler elever på Hjällboskolan nå gymnasiebehörighet

Den ideella stiftelsen Läxhjälpen bedriver, tack vare stöd frånbland annat samarbete med näringslivet och kommuner, ett resultatfokuserat och strukturerat Läxhjälpsprogram för att hjälpa elever som ligger i riskzonen för att inte klara skolan och nå gymnasiebehörighet.

Läxhjälparna och Hjällboskolans elever kommer att träffas två gånger i veckan under hela läsåret.

De nio läxhjälparna som kommer att stötta eleverna på Hjällboskolan är anställda av Läxhjälpen och är samtliga högskole- och universitetsstudenter.

“Läxhjälpen gör ett viktigt arbete med att hjälpa elever att få behörighet till gymnasiet, varje elev som klarar det är en vinst för hela samhället. För oss är det extra roligt att stötta elever i Hjällbo eftersom vi planerar att bygga nyproducerade bostadsrätter här inom de närmsta åren”, säger Charlotta Brolin som arbetar som hållbarhetsspecialist på Riksbyggen Göteborg.

“Vi är väldigt glada för denna stora satsning med flera aktörer och på Läxhjälpen värdesätter vi bra företag, som genom monetära medel och stort engagemang vill vara med och skapa verklig skillnad tillsammans med oss. Både Poseidon och Riksbyggen har ett stort lokalt engagemang och vi är väldigt glada för att tillsammans kunna göra denna stora satsning.”
– Elisavet Johansson Tziampazis, regionchef Stiftelsen Läxhjälpen

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>