Hem NYHETER Svensk skola en av de första i världen att använda Apples utbildningsapp

Svensk skola en av de första i världen att använda Apples utbildningsapp

Publicerat av: Redaktionen

iTunes U och Skolarbete är de två apparna som friskolan Yrkesplugget har implementerat och börjat använda i sin verksamhet.

Både lärare och elever är nöjda.

Svensk skola en av de första i världen att använda Apples utbildningsapp

Francis Larsson Lärare Yrkesplugget Foto: Börje Lundén

– Det underlättar väldigt mycket för oss. Vi eliminerar all typ av inlämning i skolan och sparar mycket tid, säger Francis Larsson, lärare på skolan.

Det var i augusti 2018 som Yrkespluggets gymnasieskola bestämde sig för att utgå från en och samma digitala plattform:

– Vi behövde hitta ett gemensamt verktyg för vår undervisning och eftersom vi använder Apple ville vi också utgå från deras produkter, berättar Francis Larsson.

Medverkar i Pilotprogrammet

Lin Education, leverantör av pedagogiska verktyg till Yrkesplugget, hjälpte skolan att ta in två verktyg – iTunes U och appen Skolarbete. Nu har skolan använt apparna i nio månader.

– Skolarbete är en ny app från Apple vars pilotprogram skolan medverkar i. Skolarbete släpptes sommaren 2018 och används för att skapa uppgifter, samla in uppgifter, ge feedback och formativ bedömning. Yrkesplugget är en av de första skolorna i världen med att implementera och använda den här utbildningsappen och är hittills den enda skolan i Sverige som faktiskt jobbar med den, säger Anders Enström, pedagogisk processledare på Lin Education.

Apparna kompletterar varandra. Francis Larsson berättar att Yrkesplugget använder iTunes U för att ladda upp kurser, genomgångar och häften. I Skolarbete delas uppgifter och dokument.

– Över lag är vi extremt nöjda. Eftersom vi använder case-metodik med ämnesöverskridande arbete så underlättar det väldigt mycket för oss. Vi eliminerar all typ av inlämning i skolan och sparar mycket tid. Eleverna är också nöjda, eftersom de nu kan arbeta i ett och samma dokument på daglig basis och kan se direkt när vi lärare har gett feedback, säger Francis.

– Jag skulle säga att det här är precis det utbildningsorganisationer har letat efter. Framför allt eleverna som får ett tydligt stöd i och med möjligheten till den formativa bedömningen. Nu har de allt samlat på ett och samma ställe. Två appar, that’s it, avslutar Anders Enström.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>