Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING AcadeMedia startar mentorprogram för seniora chefer

AcadeMedia startar mentorprogram för seniora chefer

Publicerat av: Redaktionen

I juni startar AcadeMedia ett mentorprogram för seniora chefer. Efter en gedigen antagningsprocess har nu mentorer och adepter matchats mot varandra.

Mentorsparen kommer att träffas löpande under sex månader med fokus på individuell ledarutveckling.

Det övergripande syftet med mentorprogrammet är att stärka den interna kompetensförsörjningen av framgångsrika ledare inom AcadeMedia.

– År 2020 ska vi vara Europas ledande och viktigaste utbildningsföretag, och vi har identifierat att ledarskapet har stor betydelse för våra verksamheters utveckling och kvalitet. Vi behöver skapa arenor för ledarskapsutveckling på olika nivåer, och vårt mentorprogram för seniora chefer blir ytterligare en pusselbit i vår struktur för intern kompetensförsörjning, säger Lisa Oldmark, HR-direktör på AcadeMedia.

Chefer som vill vidare
AcadeMedia startar mentorprogram för seniora cheferProgrammet riktar sig till seniora chefer som enligt AcadeMedias verktyg för chefsbedömning anses vara redo för större uppdrag inom två år. Mentorerna är chefer som idag har höga positioner i företaget.

– AcadeMedias ledarskapskultur utgör kittet i vår ledarskapsstrategi. Alla ledare strävar efter att skapa en kultur som präglas av passion, mod, tillit, mångfald och balans. Ett sådant ledarskap ger oss kraft att förflytta gränser, både inom oss själva och i vår omgivning. Det är något som hela utbildningssverige behöver, säger Lisa Oldmark.

Mentorerna och adepterna kommer i första hand att träffas individuellt och i samband med dessa möten ska de utgå ifrån ett antal olika fokusområden. Samtliga fokusområden tar avstamp i AcadeMedias strategiska framtidsdokument (Färdplan 2020), koncernens chefsprofil samt gemensamma ledarskapskultur. Vid ett par tillfällen kommer deltagarna även att träffas i grupp för att diskutera gemensamma frågeställningar och utbyta erfarenheter med varandra.

Värdefull kompetensöverföring
Lisa Oldmark menar att mentorprogrammet blir ett forum där värdefull kompetens och erfarenhet kan överföras, både mellan individer och olika delar av organisationen.

– Målet är att alla adepter som går mentorprogrammet ska ha ett nytt ledarskapsuppdrag i AcadeMedia inom två år. Under det halvår som programmet pågår är ambitionen att deltagarna ska öka sin ledarkompetens utifrån AcadeMedias chefsprofil, och ta ytterligare kliv framåt i sitt personliga och professionella ledarskap, säger Lisa Oldmark.

– Vi har många fantastiska ledare inom AcadeMedia. Vårt uppdrag är att skapa de strukturer och förutsättningar som behövs för att vi, med utgångspunkt i ett starkt ledarskap, ska kunna leda utvecklingen av framtidens utbildning. Mentorprogrammet kan ses som ett växthus där våra seniora chefer ska kunna bli redo att ta nästa steg, och samtidigt utveckla sitt eget ledarskap, säger hon.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>