Hem SFI SVT Språkplay ökar integrationen i Sverige

SVT Språkplay ökar integrationen i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

SVT Språkplay är rolig att använda och bygger på att lärandet sker i vardagen i mobilen eller läsplattan.

Appen styrs av användarens intressen och kan användas på alla programkategorier.

SVT Språkplay ökar integrationen i Sverige”SVT:s programutbud är perfekt för att börja förstå det svenska samhället och i appen kan du nu dessutom samtidigt träna på det svenska språket.” säger Niss Jonas Carlsson, ordförande i den ideella föreningen Språkkraft som tillsammans med SVT kommer att fortsätta utveckla Språkplay under 2017 och 2018.

Ett mycket populärt program är “Nyheter på lätt svenska”. Testversionen av SVT Språkplay omtalades som en ”världsnyhet” när den presenterades på Social Innovation Summit 2016.

SVT Språkplay ökar integrationen i Sverige 3Sedan dess har den fått över 55 000 nedladdningar, höga betyg av användarna och tilldelats Spektrumpriset.

SVT Språkplay ger idag språkstöd till engelska, ryska, spanska, arabiska, turkiska, albanska, bosniska, kroatiska, persiska, finska, grekiska, kurdiska, serbiska, somaliska, azeriska, amhariska, tigrinja och pashto.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>