Hem NYHETER SVT Språkplay vann Prix Europa 2018

SVT Språkplay vann Prix Europa 2018

Publicerat av: Redaktionen

Den 19 oktober vann appen SVT Språkplay tävlingen Prix Europa 2018 i Berlin.

Appen som har utvecklats i samarbete mellan SVT och föreningen Språkkraft korades som det Bästa europeiska online-projektet i 2018.

Under mottot för Prix Europa 2018 ”Utveckla Europa – Spegla alla röster” utvärderades SVT Språkplay tillsammans med 23 andra projekt som lämnats in från 12 länder och genomgått en offentlig och transparent juryprocess. Projekten utvärderades med avseende på innovation, koncept, produktionskvalité och samhällsnytta.

SVT Språkplay vann Prix Europa 2018

Niss Jonas Carlsson håller Prix Europastatyn för det Bästa europeiska online-projektet

-Vilken ära! Vi på Språkkraft är oerhört stolta att vinna Prix Europa – Bästa europeiska online-projekt 2018. För mig visar det att Språkkraft är redo att ta konceptet medie-integrerad språkinlärning till andra länder där integrationen också behöver hjälp på traven.

Vi vet att medier kan fungera som en viktig integrationsmotor i samhället, säger Niss Jonas Carlsson, grundare av föreningen Språkkraft

– Vi är superstolta för det här priset som visar hur unikt och välbehövlig SVT Språkplay app är som ett koncept.

Tillsammans med Språkkraft som har utvecklat tjänsten hoppas vi inspirera flera länder i Europa att lansera vår TV-inlärningsmodell, säger Are Nundal, beställare för Språkplay på SVT.

Prix Europa är en europeisk mediefestival som erkänner de bästa public service-produktionerna inom TV, radio och internet runt om i Europa. Här hittar du alla pristagare vid Prix Europa 2018: Läs mer.

SVT Språkplay är en gratis app som lanserades i september 2016 tillsammans med SVT – världens första TV-playtjänst för flyktingar, nyanlända och andra invandrare som ger fler möjlighet att lära sig svenska genom att titta på TV-program med interaktiva undertexter till 18 utländska språk. Appen har hittills nått över 235 000 användare.

Länk till SVT Språkplay appen för Android är http://bit.ly/2qdRW06 och för iOS http://apple.co/2p3twc8

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>