Hem EVENT TECH GIRLS på NTI Gymnasiet Örebro 22 januari

TECH GIRLS på NTI Gymnasiet Örebro 22 januari

Publicerat av: Redaktionen

Nu på tisdag den 22 januari slår NTI Gymnasiet Örebro upp dörrarna för TECH GIRLS – ett evenemang med syftet att stärka och uppmuntra tjejers intresse för teknik.

Under en heldag på skolan får tjejer i årskurs 9 delta i workshops ledda av elever och lärare på skolan.

TECH GIRLS på NTI Gymnasiet Örebro 22 januari

– Vi tror att många tjejer har ett intresse för teknik som de inte får möjlighet att utveckla av olika anledningar, säger Simon Ekdahl, rektor på NTI Gymnasiet Örebro. Vi hoppas att en inspirerande dag hos oss kan stimulera intresset, så att vi kan locka fler tjejer till teknikbranschen.

Samtliga grundskolor i stan har fått inbjudan och initiativet har mottagits positivt. Till TECH GIRLS kommer drygt 30 tjejer från årskurs 9 för att delta workshops som bland annat låter eleverna testa programmering av hårdvara, lödning av kretskort, bildredigering samt 3D-modellering och 3D-printning.

– Efterfrågan på kvinnor i teknikbranschen är stor, inte minst inom modern teknik som till exempel programmering, webbutveckling och nätverksteknik. Vi tror och hoppas att en inspirerande dag hos oss kan stimulera intresset, berättar Simon Ekdahl.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>