Hem NYHETER Techbolag hittar supertalanger på intensivutbildning

Techbolag hittar supertalanger på intensivutbildning

Publicerat av: Redaktionen

På det digitala innovationshuset Epicenter i Stockholm har man en möjlig lösning på en av techbranschens största utmaningar – att hitta programmerare.

Här huserar SALT – School of Applied Technology som under sitt första år har försett branschen med över 90 supertalanger inom programmering.

Techbolag hittar supertalanger på intensivutbildning

Jack Melcher-Claësson, Head of Startups and Community på Epicenter och Nicole Henning som är COO på SALT som driver utbildningen på Epicenter

Efter en intensivutbildning på tretton veckor hyrs utvecklarna sedan ut till storföretag som Telia, Klarna och TUI och till snabbväxande techbolag som Flowbox.

– Att hitta rätt kompetens är en otrolig utmaning som både vi och branschen står inför.

Det är just den här typen av initiativ som faktiskt försöker göra något åt saken där man får ut rätt kompetens snabbt som kommer göra skillnad och stärka oss framåt, säger Christian Kaunissaar, CTO på Flowbox.

Flowbox är ett snabbväxande techbolag som utvecklat en molnplattform hjälper företag att hitta och samla in marknadsföringsinnehåll. De är ett av de bolag som rekryterat kompetens från SALT och de bekräftar själva att både Flowbox och branschen i stort skriker efter utvecklare. Enligt siffror från IT- och Telekomföretagen kommer 70 000 programmerare att behövas redan 2022.

– Utvecklarna som kommer från SALT till oss har den grund som vi behöver. Utbildningen är så pass bra att de sömlöst kan gå från utbildning till arbete på endast tretton veckor, fortsätter Christian Kaunissaar på Flowbox.

– Här på SALT har vi på bara ett år utbildat över 90 programmerare. Behovet i branschen är gapande stort och vi har hittat ett sätt att snabbt få ut rätt kompetens till den. Resultatet från det senaste året visar att vi är på helt rätt väg och det ska bli spännande att fortsätta den här framgångsresan och ta SALT utanför Sverige, säger Nicole Henning som är COO på SALT som driver utbildningen på Epicenter.

Efter succén i Sverige lanseras nu utbildningskonceptet på Epicenter i Amsterdam.

Enligt siffror från IT- och Telekomföretagen kommer det inom de närmsta åren saknas uppemot en miljon utvecklare i Europa år 2020.

– Vi är stolta att få vara med i den här satsningen och att bidra till att lösa ett av de största problemen inom tech-branschen. Det är verkligen kul att det gått så bra att vi även kan etablera SALT på Epicenter i Amsterdam. Behovet av programmeringskompetens är inte unikt för Sverige och som digitalt innovationshus är det självklart att satsa i andra delar av Europa, säger Jack Melcher-Claësson, Head of Startups and Community på Epicenter.

På Flowbox tror man att den här typen av utbildning är viktig för att IT-branschen, storbolag och snabb växande digitala bolag ska lyckas rekrytera den kompetens som behövs.

– Det här en bra lösning både för oss och för branschen i stort. De senaste 10 till 15 åren har inte universiteten lyckats leverera den mängd av utvecklare som branschen behöver – det riskerar att bli en flaskhals. Det här är ett bra komplement då Epicenter och SALT snabbt slussar ut kompetenta utvecklare med ett genuint intresse för programmering, säger Christan Kaunissaar på Flowbox.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>