Bild på Wacom Bamboo Spark
Hem TEKNIK Test av Wacom Bamboo Spark

Test av Wacom Bamboo Spark

Publicerat av: Redaktionen

[slideshow_deploy id=’775′]

Första intrycket

Wacom Bamboo Spark är ett fodral med ett vanligt A5 anteckningsblock (papper) och en penna (kulspets). Tittar man närmare finns det ett micro-USB och två knappar. En för att slå på och av strömmen och en för att göra allt annat. Fodralet är rejält, har en hållare för den speciella pennan och har ett extra fack för att till exempel göra av de blad man river av från blocket. Det finns en sorts gummisnodd som skall hålla ihop fodralet, den känns vek och man anar att den kommer att gå sönder förr eller senare. Det följer med en laddkabel och extra bläckpatroner till pennan.

Produkten

För att komma igång så behöver man ladda ned Bamboo Spark-appen till Android eller IOS. Där får man steg för steg instruktioner för att både para ihop enheterna och komma igång med att skapa ett konto hos Wacom, så man kan synkronisera sina alster i molnet. Programmet är inga konstigheter. Varken Android eller IOS-versionen är svåra att använda. Hur gör man då? Jaa… Man skriver lite på blocket och sedan trycker man på knappen när man vill föra över det man skrivit eller ritat. Konstigare är det inte. Mycket naturligt.  Men. Det är något som inte känns rätt.

Jag vet att många människor runt om i Sverige älskar att skriva på papper och spara i pärmar. Trots detta kommer tyvärr inte denna produkt att tilltala dessa personer. Jag vet varför. När man synkar sina papper med programmet får man liksom en massa bilder, dessa är speciellt svåra att överblicka när man antecknat saker. Det är något lättare när man ritat något. Det finns ingen teckentolkning och inget bra sätt att söka igenom sina papper. Man kan inte heller sätta taggar på dem eller indela dem i flera mappar eller något i den stilen. Så det man får är en hög med bilder som är osorterade. Tänk låda full med papper.

Den mer avancerade användaren tänker att man kan hitta på något med detta. Men icke. Man kan exportera bilderna som bildfil, PDF eller WILL för vidare behandling. Men att ta bildfilen till OneNote och fortsätta anteckna i den känns som att gå över ån för att hämta vatten. Jag kunde ju ritat och skrivit direkt i OneNote? Så vem är denna produkt till för? En teori är att använda den som komplement till allt annat som man använder. Använd den inte som primärt anteckningsverktyg, utan mer som ett avväpnande sätt att visa kunder och låta dem interagera med dina anteckningar. Lätt att sticka fram och visa, och bara lämna över pennan.

Sammanfattning

Wacom Bamboo Spark är en produkt som är mycket enkel att använda. Men i ärlighetens namn är den nog några år för sen. Trots sin enkelhet blir det dock svårt att använda det som kommer ut från den, möjligtvis fungerar det om man väljer att exportera som PDF och sedan fortsätta i PDF:en och göra anteckningar. Men det finns en hel del program som kan göra detta, jag nämnde ovan OneNote från Microsoft, men det kunde lika gärna varit Evernote eller Google Keep.

Bra är att produkten fungerar lika bra med IOS som med Android, jag har använt båda simultant. Inga problem. Men, jag tror inte detta kommer bli en storsäljare för Wacom. Jag kan ju ha fel, det har hänt förut.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>