Hem NYHETER Tjejer i elbranschen

Tjejer i elbranschen

Publicerat av: Redaktionen

Elbranschen är fortfarande en mycket mansdominerad bransch.

För att råda bot på det, arbetar rektor Jenny Tydén på Lindholmens tekniska gymnasium med att tjejer på el och energiprogrammet ska få tillfälle att möta kvinnor i elbranschen.

Tjejer i elbranschen

Två tjejer på El- och energiprogrammet på Lindholmens tekniska gymnasium.

– Syftet med det här mötet är att ge tjejerna en starkare yrkesidentitet, få dem att känna sig välkomna och efterfrågade i elbranschen, säger Jenny Tydén. I förlängningen hoppas jag att det får fler tjejer att söka sig till el- och energiprogrammet i framtiden.

Den 24 mars bjuder Lindholmens tekniska gymnasium in tjejerna på skolans el- och energiprogram till en halvdag tillsammans med företagen Assemblin, Bravida, Midroc och Elektrocentralen.

Då ska tjejerna få möta kvinnor som arbetar i elbranschen, höra dem berätta om sitt yrke och alla möjligheter som finns inom branschen samt hur de ser på framtiden.

Tjejerna kommer också att få besöka kvinnornas arbetsplatser och se vad de eventuellt kommer att arbeta med när de är färdiga med sin utbildning.

– Det här är första gången vi gör detta på Lindholmens tekniska gymnasium, men jag hoppas att det blir fler tillfällen och samarbeten, säger Jenny Tydén. Det finns så många jobbmöjligheter för den som är utbildad inom el- och energi. Det är verkligen en framtidsbransch. Därför vill vi få fler ungdomar att söka sig till el- och energiprogrammet och inte minst tjejer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>