Gothenburg Horse Show och Tjejjouren Väst i nytt samarbete
Hem EFTER PLUGGET Gothenburg Horse Show och Tjejjouren Väst i ett nytt samarbete

Gothenburg Horse Show och Tjejjouren Väst i ett nytt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Svensk ridsport är fantastisk.

Med en unik organisation av bredd och elit har lilla Sverige lyckats bli en av världens mest framstående ridsportnationer.

Dessutom vet vi alla vilket underverk hästar och stallmiljö kan göra för både vår fysiska som psykiska hälsa. Hästar är friskvård per definition och för de allra flesta är det en självklarhet att ridsporten ska vara en plats där alla kan sig trygga och välkomnade.

Tyvärr vet vi dock idag att alla inte gör det och Gothenburg Horse Show väljer därför att inleda ett helt nytt samarbete med Tjejjouren Väst där syftet är att belysa den hjälp som finns att få om du som ung tjej inte vet vem du ska vända dig till.

Gothenburg Horse Show och Tjejjouren Väst i nytt samarbete– Under Gothenburg Horse Show är ungefär 90% av besökarna tjejer eller kvinnor, och av dessa är 20% under 25 år gamla. Vi vet att det som ung tjej kan vara svårt att veta vart man ska vända sig om man känner sig otrygg, och vi vill därför hjälpa till att belysa detta viktiga ämne, säger Matilda Ljungberg, marknadsansvarig för Gothenburg Horse Show. Samarbetet innebär en gemensam kampanj på sociala medier samt att Tjejjouren Väst kommer att finnas på plats under tävlingarna i Scandinavium.

Tjejjouren Väst är en ideell förening som erbjuder nätbaserat stöd och hjälp med jour via chatt, mail och mobilapp till alla som identifierar sig som tjej. Den som söker stöd hos Tjejjouren Väst får vara helt anonym och blir mött helt på sina egna villkor, här kan du prata om allt från nätmobbning, ångest, oro och våld till att få ställa frågor som rör lag och rätt direkt till en advokat.

– Vi på Tjejjouren Väst är otroligt glada över vårt samarbete med Gothenburg Horse Show och vill samtidigt passa på att sträcka ut handen till föreningslivet, vi erbjuder hjälp och stöttning till ridklubbar som själva vill jobba mer aktivt med frågan, säger Gabriella Thompson Graflund, verksamhetschef på Tjejjouren Väst. Vi kommer att finnas i Scandinaviums foajé under torsdagen och fredagen för den som vill prata mer med oss och om vårt arbete. Där kommer det även att finnas utrymme om det är någon person som vill prata mer enskilt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>