Hem TEKNIK AI och virtuell programmering på NTI Gymnasiet i Kristianstad

AI och virtuell programmering på NTI Gymnasiet i Kristianstad

Publicerat av: Redaktionen

NTI Gymnasiet i Kristianstad låter eleverna testa AI och programmering genom ett nytt samarbete med näringslivet.

I veckan hade skolan besök av ÅF Pöyry som föreläste och genomförde en workshop tillsammans med eleverna.

– Syftet med projektet är att öka gymnasieelevernas förståelse för AI, men också att eleverna får se en annan sida av programmering och logik, berättar David Andersson, lärare i webb och programmering på NTI Gymnasiet i Kristianstad.

AI och virtuell programmering på NTI Gymnasiet i Kristianstad

Linnea Andersson från ÅF Pöyry föreläser för eleverna på NTI Gymnasiet Kristianstad.

Skolan har under tre tillfällen haft besök av programmerare från yrkeslivet som föreläst om AI och lett workshops i visuell programmering med eleverna.

Linnea Andersson från företaget ÅF Pöyry besökte skolan för att föreläsa för eleverna. Efter en genomgång av modellering fick eleverna själva koda algoritmer under en workshop.

– Det är kul och viktig att sprida kunskap vidare, så jag är väldigt glad att jag fick chansen att komma till NTI gymnasiet i Kristianstad, säger Linnea Andersson från ÅF Pöyry. -Eleverna var överlag mycket öppna och hade inga problem med att ställa frågor, vilket gjorde att det blev bra diskussioner.

– Just AI är väldigt hett inom programmering och IT-branschen i allmänhet, så det ingår i vårt arbete att sträva efter teknik i samtiden, säger David Andersson. -Vi hoppas dessa samarbeten ska öka elevernas motivation och förståelse för möjligheterna med programmering.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>