Hem NYHETER Vattenhallen Science Center öppnar i Helsingborg

Vattenhallen Science Center öppnar i Helsingborg

Publicerat av: Redaktionen

Vattenhallen Science Center i Lund öppnar tvillingverksamhet i Helsingborg.

Målet är att få fler personer att börja studera och intressera sig för naturvetenskap och teknik.

Vattenhallen Science Center vid Lunds Universitet har blivit en stor framgång och når varje år cirka 40 000 besökare från hela regionen. Verksamheten i Lund inrättades 2009 och har blivit känd för att vara en lustfylld interaktiv mötesplats mellan allmänheten, skolan, universitetet, och näringslivet.

Vattenhallen Science Center öppnar i Helsingborg 2

Vattenhallen Science Center öppnar i Helsingborg

-Intresset från Skånes skolor för att besöka Vattenhallen i Lund har varit väldigt stort och för att kunna nå fler skolklasser har vi nu startat verksamhet på Campus Helsingborg, säger Ida Rasmark, projektkoordinator vid Vattenhallen Science Center, LTH vid Campus Helsingborg.

Vattenhallen Science Center arrangerar ett urval av aktiviteter som man hoppas kommer att kunna inspirera elever i Helsingborg med omnejd.

En aktivitet är ExperimentExpressen då Ida Rasmark och hennes kollegor helt enkelt kör ut till en skola och gör experiment och aktiviteter där.

-Vi kan också erbjuda besök till Campus Helsingborg där deltagare får programmera och experimentera, säger Ida Rasmark.

Ett viktigt uppdrag är att få in de grupper i samhället som är underrepresenterade vid svenska högskoleutbildningar, även kallad breddad rekrytering, till universitetet. Det är också en fråga som genomsyrar Vattenhallen Science Centers nya verksamhet på Campus Helsingborg.

­­-Vi arbetar helt enkelt för att få studentsammansättningen att spegla det omgivande samhället. Vi vill uppmuntra skolor att ge sina skolelever en möjlighet att på ett lustfyllt sätt bekanta sig med teknik och naturvetenskap och samtidigt inspireras och motiveras till att på sikt söka sig till högre utbildning. Samtidigt vill vi bjuda in skolelever till Campus Helsingborg, visa upp lokalerna och ge dem chansen att träffa universitetsstudenter, säger Ida Rasmark.

Den 23 september drog verksamheten igång på Campus Helsingborg. Först in var lärare från Helsingborg och omgivande kommuner som lärde sig mer om programmering för att kunna skicka den kunskapen vidare till sina elever i mellan- och högstadiet.

-För oss är det viktigt att nå ut till så många elever som möjligt, och genom att etablera verksamhet i Helsingborg får vi lättare att nå ut till skolor i nordvästra Skåne. Min förhoppning är att i framtiden kunna spegla den utbildning och forskning som bedrivs på Campus Helsingborg i de aktiviteter vi gör här, säger Ida Rasmark.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>