Hem NYHETER Verizon och Unloc håller europeisk tävling i entreprenörskap för unga – tredje året i rad

Verizon och Unloc håller europeisk tävling i entreprenörskap för unga – tredje året i rad

Publicerat av: Redaktionen

The Young Entrepreneurs Challenge erbjuder europeiska entreprenörer i åldrarna 16 – 25 chansen att vinna ett pris om 10 000 pund (ca 114 800 SEK) för att förverkliga sitt teknikdrivna affärskoncept.

Verizon har för tredje året samarbetat med Unloc för att lansera en tävling för unga entreprenörer i Europa.

Verizon och Unloc håller europeisk tävling i entreprenörskap för unga – tredje året i rad

The Young Entrepreneurs Challenge bjuder in lovande europeiska entreprenörer i åldrarna 16 – 25 att skicka in sitt teknikdrivna startup-affärskoncept online. En panel av erfarna chefer på Verizon kommer att bedöma idéerna baserad på deras bärighet, hållbarhet och teknologiska innovation.

Den vinnande entreprenören kommer att motta 10 000 pund i kapital, plus ett mentorskapspaket och tillgång till pro bono-tjänster för att hjälpa dem förverkliga sin affärsverksamhet. Utöver detta kommer alla finalister att få ett bidrag om 1 000 pund.

Tävlingen öppnar formellt för ansökningar 1 oktober 2020 och stänger 22 januari 2021.

Verizon har en lång historia av att stötta innovation. Verizons 5G Labs, sex av dem vilka är baserade i USA och en i Storbritannien arbetar med lokala innovatörer för att växa 5G-ekosystemet, för att utforska gränserna för 5G-nätverksteknologin, att vara med och skapa nya applikationer och hårdvara samt omdefiniera vad som är möjligt i en värld med 5G. Utöver detta erbjuder Verizon Innovative Learning Initiative i USA gratis uppkoppling, enheter och en innovativ läroplan till miljontals underfinansierade studenter i syfte att förbereda dem för en tekniskt beroende ekonomi.

Denna tävling tar fokusen på innovation till Europa med målet att lyfta självutveckling, teknologi och entreprenörsskapserfarenhet hos unga människor.

Portsmouth-baserade Unloc är ett samhällsinitiativ för att bemyndiga unga människor att bli innovativa och driva förändring. Sedan 2014 har organisationen arbetat för att hjälpa unga människor att utveckla sina entreprenörsmässiga färdigheter genom att driftsätta och testa sina egna affärsverksamheter, projekt och idéer. Unloc hjälper till att driva workshops i entreprenörskap, program i skolor och på universitet och har nu partnerskap med över 100 institutioner bara i Storbritannien.

”För Verizon handlar entreprenörskap om att lyfta och stötta självständighet, innovation och framgång”, sa Dyanne Lerado, HR-chef på Verizon International. ”Verizon-teamet arbetar regelbundet med skolor och universitetsgrupper för att hjälpa studenter att utveckla de affärs- och teknikerfarenheter som behövs på en modern arbetsplats, och att arbeta med Unloc kring denna tävling är en naturlig förlängning av dessa initiativ. Vi ser fram emot att se idéerna som tävlingen genererar – samt att stötta den vinnande entreprenören när denna tar sin idé från koncept till verklighet”.

”Vi är glada över att se tävlingen återvända”, sa Hayden Taylor, Managing Director på Unloc. ”Vi tror på att denna tävling erbjuder en värdefull plattform där unga människor kan lyfta sina kreativa affärsidéer, och vi ser fram emot att hjälpa en lycklig vinnare att ta de första stegen mot att vända sin idé till en affärsverksamhet”.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>