Watma Education tar in Allbrys digitala verktyg för elevhälsoarbete
Hem KOMMUNER Watma Education tar in Allbrys digitala verktyg för elevhälsoarbete

Watma Education tar in Allbrys digitala verktyg för elevhälsoarbete

Publicerat av: Redaktionen

Under våren har Allbry fört flera dialoger med kommuner och friskolor runt om i Sverige som uttryckt stort intresse för att utforska enklare och mer tillgängliga metoder för elevhälsans personal att möta sina elever.

Allbry har som mål att bidra till en komplett och mer tillgänglig elevhälsa med särskilt fokus på sin digitala plattform. 

Watma Education tar in Allbrys digitala verktyg för elevhälsoarbete

Watma Education ansluter Fria Läroverken, Nordic International School, KF-utbildning och Kronoberg skola till Allbry plattform för elevhälsa.

Nu växer intresset från flera håll i landet, bland annat från Watma Education som driver flera skolor, däribland Fria Läroverken och Nordic International School. 

Allbry kommer att användas av elevhälsopersonalen för att planera och kommunicera med elever samtidigt som rapporterna kommer skapa underlag för vidare insatser.

”Långsiktigt anser vi att vi kan förbättra vårt förebyggande och hälsofrämjande arbete genom att verktyget ger oss områden att fokusera på. Vi ser alltså behoven som finns på skolan så att vi kan sätta in åtgärder att ta med i det förebyggande arbetet. Vi försöker redan arbeta digitalt, men genom Allbry får vi ett säkert verktyg som registrerar allt som sker på en plats. Vi för ingen speciell statistik idag över besök hos kurator vilket är något vi saknar. Med Allbry hoppas vi kunna kartlägga besök hos kurator och få mer förståelse för elevernas psykiska hälsa,” säger Camilla Söderbäck, verksamhetschef för central elevhälsa inom Watma Education.

Med Allbry kommer elevhälsopersonalen ha mer flexibilitet i arbetet genom att kuratorerna exempelvis kommer kunna föra elevsamtal både fysiskt och digitalt i en helt säker plattform. Norrköping Fria Läroverket, Nordic International School Norrköping, Kronoberg skola och KF-utbildning är först ut.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>