Hem EFTER PLUGGET ​Förenklad tillgång till digitala läromedel när Skolon och Liber inleder samarbete

​Förenklad tillgång till digitala läromedel när Skolon och Liber inleder samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Liber och Skolon har inlett ett samarbete som innebär att över 300 av Libers digitala produkter kommer att nås i Skolonbiblioteket.

Samarbetet innebär helt nya förutsättningar för skolor att enkelt ta del av och använda en av Sveriges största samlingar av digitala läromedel.

Genom att Libers läromedel nu tillgängliggörs i Skolon får både lärare och elever möjlighet att enkelt komma åt och använda målgruppsanpassat digitalt innehåll. Samarbetet innebär att alla skolor som har Skolon får en enkel arbetsprocess för åtkomst, aktivering och tillgång till sina digitala läromedel, något som många skolor idag helt saknar. Genom färdiga integrationer i Skolon kopplas de digitala läromedlen ihop med flera av de populäraste portalerna vilket förenklar det dagliga arbetet för lärare och elever.

Förenklad tillgång till digitala läromedel när Skolon och Liber inleder samarbete.– Vi på Liber har idag en av Sveriges största samlingar av kvalitetssäkrade digitala läromedel utformade efter den svenska läroplanen. Vi vet att en central del för att skapa en framgångsrik digital skola är att kunskapsinnehållet är lättillgängligt och smidigt att använda. Det är en utmaning att lösa det på ett enkelt sätt i lärarens arbete, men genom vårt samarbete med Skolon blir det nu möjligt. Det kommer att underlätta för skolorna och därmed frigöra mycket tid, jämfört med om läraren själv skall söka fram material och sammanställa det. Tid som istället kan ägnas åt det som ingen teknik i världen kan ersätta – att se, inspirera och stötta sina elever, säger Åsa Norberg, VD på Liber.

– Skolon handlar om att ge möjlighet till digitalt lärande för alla. Genom vårt samarbete med Liber kommer vi att kunna hjälpa mängder av skolor genom att det blir enklare att komma åt och använda några av de mest välanvända digitala läromedlen. Skolons bibliotek ska hjälpa lärare att hitta de bästa och mest kvalitativa digitala lärresurserna skapade för svenska skolan. Därför känns det mycket roligt att vi nu kan välkomna Liber, som är ett av Nordens största förlag, till Skolon, säger Peter Mattisson, Styrelseordförande på Skolon.

Det tekniska utvecklingsarbetet som krävs för att tillgängligöra Libers digitala läromedel i Skolon är redan påbörjat och under SETT (Skandinaviens ledande mässa för skolans digitalisering) den 26-28 april i Stockholm görs en första gemensam visning av hur Libers material kommer att fungera i Skolon från höstterminens start 2016.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>