Hem NYHETER ​Huawei klättrar på nordiska studenters topplista över arbetsgivare

​Huawei klättrar på nordiska studenters topplista över arbetsgivare

Publicerat av: Redaktionen

Huawei kliver in på plats 30 bland teknikföretag när nordiska studenter svarar i Universums årliga rankning över arbetsgivare.

Mätningen för 2020 baseras på svar från 63 500 studenter i Sverige, Finland, Norge och Danmark.

– Under de 20 år vi har haft verksamhet i Sverige har vi hela tiden sett hur våra relationer har blivit starkare bland de studenter vi gärna rekryterar. Det här är ett kvitto på vårt långsiktiga arbete och det är glädjande att allt fler ser att de vill växa med oss på väg in i arbetslivet och vår framtidsbransch, säger David Liu, vd Huawei Norden och Baltikum

​Huawei klättrar på nordiska studenters topplista över arbetsgivare

Huawei på plats 30 bland arbetsgivare inom teknik när nordiska studenter tillfrågats av Universum

63 500 studenter i norden har i Universums årliga rankning fått ge omdömen inom kategorierna ekonomi, teknik och IT.

Årets resultat i teknikklassen visar att Huawei kliver in på plats 30. I topp för samma kategori ligger Microsoft följt av Sweco.

Studenter vid 105 universitet har tillfrågats i Sverige, Finland, Norge och Danmark under perioden november 2019 till april 2020.

Bland de svenska studenterna är de viktigaste parametrarna för att välja arbetsgivare i turordning: Hög framtida inkomst, trygg anställning, att det ger en bra referens för framtida karriär, att chefer stödjer deras utveckling, respekt för deras anställda.

Huawei bedriver sedan flera år ett samarbete med flera lärosäten inom programmet ”Seeds for Future” där svenska studenter får delta i en studieresa till företagets huvudkontor. Där får de möta flera av Huaweis främsta experter och ta del av det senaste inom telekomteknik och andra affärsområden. Nyligen presenterade Huawei även sin satsning att utbilda fler än 18 000 studenter och partners år 2023.

Universum gör varje år mätningar inom sitt projekt Most Attracitve Employer där över 1,5 miljoner unga som är i slutet av studierna eller i början av sitt arbetsliv svarar på frågor om hur de ser på arbetslivet och potentiella arbetsgivare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>