Hem NYHETER 23 nya miljoner i stöd till etablering

23 nya miljoner i stöd till etablering

Publicerat av: Redaktionen

Kvinnors språk och arbetsMARKnad.

Där har du ett fyndigt namn på ett nytt projekt som ska stärka nyanlända kvinnors etablering på arbetsmarknaden i Mark.

23 nya miljoner i stöd till etablering

Länsstyrelsen i Västra Götalands län har nu beviljat drygt 23 miljoner kronor till 26 olika projekt för att hjälpa asylsökande och nyanlända.

– Pandemin till trots ser vi att många projekt ställer om och fortsätter spelar en viktig roll i att nå och stötta asylsökande och nyanlända att etablera sig i Sverige, säger Daniel Uddling integrationsutvecklare på Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

Marks projekt är ett exempel på en insats som innehåller flera olika aktiviteter. Nyanlända kvinnor i kommunen ska få ta del av svenskundervisning, samhällsinformation, studie- och yrkesvägledning och språkpraktik.

I Mölndal kommer kommunen stärka och utveckla sitt arbete med hälsoskola för nyanlända. Göteborgs kommunalförbund ska tillsammans med Västra Götalandsregionen och sex av sina medlemskommuner utveckla mottagandet av kvotflyktingar. Töreboda kommun ska med sin insats ”Du har världens bästa barn!” stärka asylsökande och nyanlända i föräldrarollen i Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>