Hem NYHETER ​SFI-undervisning i annorlunda miljö

​SFI-undervisning i annorlunda miljö

Publicerat av: Redaktionen

Under april och maj månad har SFI-eleverna på Hermods SFI i Solna haft fokus på arbetsmomentet ”tala”.

Rektor Karolina Holm förklarar

– Alla elever har tala-övningar kontinuerligt i sin undervisning, men under april och maj har vi på skolan haft extra fokus på att utveckla våra arbetsmetoder för undervisningsmomentet tala.

​SFI-undervisning i annorlunda miljö

Eleverna får framföra sånger och dikter för sina klasskamrater uppe på scenen.

Vårens tala-övningar avslutades med att eleverna under en solig torsdag fick presentera sitt arbete i ett annorlunda klassrum, nämligen stora scenen på Confidencen, Ulriksdals slottsteater.

Eleverna sjöng sånger och läste dikter tillsammans och möttes av applåder och uppskattning. Anledningen till varför skolan valde att avsluta på ett så spektakulärt sätt var för att visa på hur viktigt delmomentet ”tala” är i undervisningen.SFI-lärare Karin Thunborg förklarar vilken skillnad det gör för eleverna att tala i kör och tillsammans.

– När man talar tillsammans i grupp så behöver man inte bli rädd för att man har fel uttal utan man kan vara trygg i gruppen och det blir oftast mycket bra uttal. Vi har övat varje dag och alla har gjort stor progression i sitt tal.

Under april månad har även alla elever bjudits in till Confidencen, där de fick en guidad visning av en professionell guide. Tanken med besöket var att skapa en förståelse för olika unika platser som finns i elevernas närområde.

Eleverna avslutade sina framträdande med en picknick tillsammans med sina lärare i gröngräset utanför Confidencen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>