Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA ​Speed dating för att utveckla bättre digitala läromedel

​Speed dating för att utveckla bättre digitala läromedel

Publicerat av: Redaktionen

Den 19 mars arrangerar Nackas kommunala skolor och förskolor en speed dating mellan edtech-företag och lärare.

Förhoppningen är att matcha ihop företagens produktutveckling med lärarnas verkliga behov och att en relation ska uppstå som utmynnar i bättre lärverktyg.

Speed datingen arrangeras inom ramen för det nationella Vinnovaprojektet Swedish Edtest – en testbädd för edtech, som leds av Nacka kommun.

Lars Ekelöw är digitaliseringsstrateg inom Välfärd skola och håller ihop Nackas kommunala skolors medverkan i projektet:

-Jag hoppas att dagen ska resultera i många nya kreativa möten. Det här är en jättebra möjlighet för våra skolor att i sampel med företagen få fram förfinade tekniker som lärarna kan använda i sin undervisning.

Närmare 60 företag och cirka 70 lärare inom olika skolformer har anmält sig.

​Speed dating för att utveckla bättre digitala läromedel

Lars Ekelöw samordnar Nackas kommunala skolors och förskolors deltagande i projektet Swedish Edtest.

Medverkar gör även representanter från andra kommuner och organisationer som är med i det nationella projektet Swedish Edtest.

Ett antal företag kommer att visa produkter som är under utveckling och inhämta nya idéer. De lärare som blir intresserade av att delta i utvecklingen av en viss produkt kommer kunna registrera sig för ett fortsatt samarbete.

-Vi inom Nackas kommunala skolor och förskolor har sedan tidigare erfarenhet av att samarbeta med företag inom läromedelsbranschen och min bild är att lärarna i Nacka verkligen kan bidra. Detta är win-win på riktigt. Lärarna får ett ökat omvärldsperspektiv och en bild av teknikens möjligheter och kan påverka marknaden. Marknaden i sin tur får professionell hjälp med att utveckla sina produkter, berättar Lars Ekelöw.

Efter speed datingen kommer respektive lärare och företag att mötas igen för att fånga behoven på djupet. När företaget arbetat med utvecklingen av produkten ska läraren testa och ge feedback, en procedur som kan ske i flera steg. Och det är just själva testningen som är i fokus för det nationella projektet Swedish Edtest. Målet är att utveckla en testmetod där lärare och elever jobbar tillsammans med tech-utvecklare för att ta fram bättre och mer relevanta digitala läromedel. I den nationella testbädden ingår representanter från hela landet och hela utbildningskedjan från förskola till högskola.

Speed datingen äger rum den 19 mars kl 14.30-16.30 i Nacka stadshus. Evenemanget är öppet för besökare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>