Hem EFTER PLUGGET Area Academy i samarbete med Maltas motsvarighet, Level Academy, för internationellt utbildningsutbyte

Area Academy i samarbete med Maltas motsvarighet, Level Academy, för internationellt utbildningsutbyte

Publicerat av: Redaktionen

Area Academy, som arbetar med utbildningsstrukturer för e-sport och utnyttjar erfarenheter och kunskaper från e-sporten inom pedagogik, har ingått ett samarbetsavtal med Level Academy, som driver liknande verksamhet med bas på Malta.

Area Academy, som är en av de första aktörerna i världen att utveckla utbildningskoncept- och fritidsverksamhet inom e-sport kommer tillsammans med Level Academy att utveckla onlinekurser lokalt och internationellt, hantera studentutbyten och anordna olika event.

– Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Level Academy för att utbilda individer från alla samhällsskikt i hur de kan dra nytta av sin esportskompetens för sin personliga och utbildningsmässiga utveckling, säger Tommy “POTTI” Ingemarsson, VD för Area Academy, världens bästa Counter Strike-spelare och grundare av det världsberömda esport-teamet Ninjas in Pyjamas. E-sport utvecklar problemlösning, minnesförmåga, språk och motorik när det implementeras i en beprövad utbildningsmodell, något vi nu kommer att kunna ta vidare på en internationell nivå tillsammans med Level Academy.

Area Academy i samarbete med Maltas motsvarighet, Level Academy, för internationellt utbildningsutbyte 3

De två verksamheterna har redan startat sitt första gemensamma projekt, som är ett utbildnings- och träningsprogram med specifik inriktning på Fortnite. Programmet har som mål att föra in ett professionellt och sportsmannamässigt förhållningssätt bland Fortnite-spelare och samtidigt erbjuda lokala talanger tillgång till professionella resurser.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda den maltesiska spelgemenskapen tillgång till Area Academys erfarenhet och professionalism, säger Kevin Spiteri, grundare av Level Academy, Maltas första utbildningsverksamhet specialiserad på datorspel.

Samarbetet kommer också verka för att erbjuda nya och yngre spelare mer utbildning, rutiner och färdigheter, både fysiskt, mentalt och spelmässigt, vilket kan gynna både dem själva, deras traditionella utbildning och även hjälpa dem i deras spelkarriär.

Initiativet lanseras i Sveriges senare i höst och kommer erbjuda intresserade yngre spelare i hela Sverige personlig coaching online.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>