Hem NYHETER 3 miljoner till digitala bibliotekstjänster

3 miljoner till digitala bibliotekstjänster

Publicerat av: Redaktionen

Utlånen av e-medier i Stockholm ökade med 14 procent under 2017 jämfört med året innan.

Nu får Stockholms stadsbibliotek 3 miljoner kronor i ett engångsanslag från kulturförvaltningen för att ytterligare spetsa till de digitala tjänsterna.

3 miljoner till digitala bibliotekstjänster

Intresset för e-medier och digitala tjänster ökar stadigt på Stockholms stadsbibliotek. Därför kommer 2018 vikas till att göra bibliotekets digitala utbud ännu mer lättillgängligt.

Det är framförallt intresset för e-ljudböcker som har skjutit i höjden. Stockholms stadsbibliotek förväntar sig en utveckling i samma riktning även under detta år.

– Under 2018 kommer de strömmande e-ljudböckerna med största sannolikhet stå för den största ökningen bland våra elektroniska medier, säger Mikael Tuominen, tf enhetschef på Digitala biblioteket.

Även utlånen av e-böcker för barn går stadigt uppåt på Stockholms stadsbibliotek, vilket till stor del beror på boktipsarappen Bibblix som lanserades i maj 2016. Jämfört med 2016 ökade dessa utlån med 75 procent under 2017, och majoriteten av alla lån gjordes i Bibblix.

Ljudboksapp och digital filmtjänst

Digitala biblioteket genomför i år flera satsningar för att möta den ökade efterfrågan på e-medier och digitala tjänster. Bland annat pågår arbete med en ljudboksapp och en digital filmtjänst. Dessutom kommer webbplatsen att utvecklas för att öka tillgängligheten och möta nya användarbehov.

– Ett av våra mål är att alla som har en smart telefon eller padda ska kunna lyssna på böcker oavsett modell eller operativsystem, säger Mikael Tuominen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>