Hem NYHETER Alexander Pärleros lanserar Netflix för utbildning – ska bli störst i världen

Alexander Pärleros lanserar Netflix för utbildning – ska bli störst i världen

Publicerat av: Redaktionen

Serieentreprenören Alexander Pärleros bodde som 18-åring på en flyktingförläggning.

Idag har han Nordens största intervjupodcast och hans olika bolag omsätter tillsammans mer än 150 miljoner kronor om året.

Alexander Pärleros lanserar Netflix för utbildning - ska bli störst i världen

Alexander Pärleros, Fotograf: Felix Stein

Nu bygger han vidare på sitt framgångsimperium, då han lanserar Framgångsakademin, en unik streamingplattform för utbildning och utveckling inom olika områden. Internationellt kommer tjänsten gå under namnet Earned Secrets.

– Vi är 15 personer som har jobbat dedikerat med tjänsten det senaste året och det finns inget som liknar vad vi gör i Norden. Med Framgångsakademin och Earned Secrets ska vi låta människor utvecklas inom områden de aldrig får lära sig i skolan.

Vi ska bli lika självklara för utbildning och utveckling i streamat format som Spotify är för musik, Netflix är för film och Storytel är för ljudböcker.

Vi ska växa internationellt och vara en viktig påverkare för hur människor utvecklar sig. Detta är det nya sättet att ta till sig kunskap på, säger Alexander Pärleros.

Modellen påminner om streamingtjänsternas upplägg. Det som skiljer sig mot vanliga plattformar på området är att allt fokus ligger på utbildningar med Nordens främsta namn inom olika områden. Till exempel kommer Mattias Ribbing prata om att snabbuppgradera tittarens minne, Mårten Nylén utveckla inom hälsa, Elaine Eksvärd inom retorik och Katarina Gospic om hur hjärnan fungerar. Plattformen vill via profilernas aggregerade kunskap göra tittaren till expert på området.

Alexander har själv dyslexi och hade i skolan stora utmaningar. I årskurs 7 hade han underkänt  i alla ämnen och fick ofta höra att han aldrig skulle lyckas med något. Hans pappa försvann ur hans liv när han var två år och hans mamma var inte närvarande. Han fick inte tryggheten som många barn får hemifrån och hittade istället andra förebilder. Idag är hans podcast Framgångspodden störst inom intervjusegmentet i Norden, med cirka 3 miljoner lyssningar per månad. Och det är med det i ryggen han startar Framgångsakademin, med målet att hjälpa människor utvecklas av de främsta mästarna och kunna bygga sina drömliv.

– Jag har velat göra detta i flera år. Det svenska skolsystemet har ett sätt att lära ut på, och vi ett annat. Eftersom jag själv hade svårt i skolan och dessutom saknade vuxna förebilder hemma och senare via många av mina gäster har fått höra att de varit i samma sits ville jag hitta ett sätt att göra kunskap och lärande tillgängligt för alla, var de än är och så att det passar dem. Den möjligheten skapas via Framgångsakademin. De främsta namnen inom varje område delar med sig av all sin samlade kunskap. Jag kan inte se att det på något sätt kan bli bättre, säger Alexander Pärleros.

Alexander Pärleros driver Nordens största intervjupodd Framgångspodden, med mer än 3 miljoner lyssningar/månad. Han driver även Sveriges största familjepodd, Sånt är livet, ihop med sin fru Ida Warg. Han har bland annat utsetts till årets Digitala influencer, är en av landets mest populära föreläsare, har sålt slut turnén Framgångsshowen och fått Framgångspoden utsedd till Årets podcast. Framgångsakademin är hans största satsning hittills.

Framgångsakademin är en e-learningplattform som har ett upplägg som liknar de stora streamingtjänsternas. På plattformen finns utbildningar inom olika områden, bland annat retorik, sälj, minne, träning och självledarskap.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>