Drygt 2 900 nya studenter välkomnas i höst
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Drygt 2 900 nya studenter välkomnas i höst på BTH

Drygt 2 900 nya studenter välkomnas i höst på BTH

Publicerat av: Redaktionen

Idag får alla studenter som sökt en utbildning vid BTH sitt efterlängtade antagningsbesked.

Totalt är det 2 924 studenter som erbjuds en utbildningsplats vid BTH till hösten.

BTH erbjuder 2 924 nya studenter en utbildningsplats – antingen på ett längre utbildningsprogram eller på en kortare kurs eller ett kurspaket.

De mest populära programmen är Webbprogrammering, Sjuksköterskeprogrammet, men också den förberedande utbildningen Tekniskt basår, som numera ges både på campus och på distans, är populär.

Drygt 2 900 nya studenter välkomnas i höst–Vi är glada över att ha ett fortsatt högt söktryck efter uppgången som varit under pandemin. Det är speciellt viktigt att Tekniskt basår fått fler sökande eftersom basåret ger behörighet att läsa vidare på våra ingenjörsprogram, säger Mats Viberg, rektor vid BTH.

Av BTH:s sju civilingenjörsprogram är det inriktningen mot AI och maskininlärning som fått flest förstahandssökande och vi ser att antalet förstahandssökande på inriktningen i marin teknik ökat, vilket är glädjande.

Den 19 april som var sista dagen för anmälan till höstens studiestart, hade BTH fått totalt 5 854 sökande till sina utbildningsprogram, jämfört med 5 829 året innan, vilket var glädjande eftersom trenden nationellt var en signifikant minskning i antalet sökande till högskolan.

–Vi ser nu fram emot en höst där vi återigen kan träffa studenterna, både nya och gamla, på campus. Vi har lärt oss mycket om hur vi ska bedriva distansundervisning på ett bra sätt och den kunskapen tar vi med oss. Men till hösten så kommer undervisningen på våra campusprogram att ske på plats i Karlskrona och Karlshamn, och det ser vi fram emot, säger Mats Viberg.

Det är viktigt att komma ihåg att det är svarskrav på antagningsbeskedet som kommer idag. Senast den 22 juli måste studenterna tacka ja till sin utbildningsplats. Därefter görs ett nytt urval vilket kan göra att någon av alla de reserver som finns kan få en utbildningsplats på ett eftertraktat program.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>