Hem NYHETER All undervisning på Nackademin blir digital

All undervisning på Nackademin blir digital

Publicerat av: Redaktionen

I och med Coronavirusets spridning, tog Nackademin torsdagen den 12 mars beslutet att temporärt bli en digital yrkeshögskola.

– Vi är vana att snabbt anpassa oss till marknadens krav och att ställa om undervisningen till digitala plattformar var självklart för att göra det vi kan för sakta ner smittspridningen i samhället, säger Astrid Westfeldt Corneman, VD på Nackademin.

Från och med måndagen den 16 mars var alla Nackademins 30-tal utbildningar digitala, med 20-30 studenter digitalt närvarande per klass.

Internt arbetar Nackademins personal i ”närvaro-team”.​

All undervisning på Nackademin blir digital

​- I syfte att säkerställa tillgänglighet och servicenivå över tid har vi delat upp våra medarbetare i ”närvaro-team”. Det innebär att vi jobbar på distans i omgångar samtidigt som vi även har fysisk personal på plats, berättar Astrid Westfeldt Corneman. Det är en åtgärd vi beslutade om för att omgående minska smittorisken för personalen, samtidigt som vi upprätthåller verksamheten och minskar risken att samtlig personal blir sjuka samtidigt.

​Den digitala omställningen påverkar även andra delar av verksamheten och både antagningsprov, preparandkurser och den planerade rekryteringskvällen kommer att ske digitalt istället för på plats på Nackademin.

– Vi är tacksamma över att Myndigheten för Yrkeshögskolan har varit flexibla under den här snabba processen. För oss är det business as usual – vi fokuserar fortfarande på att hålla hög kvalitet och bra studieresultat, även om leveransformen är annorlunda, avslutar Astrid Westfeldt Corneman.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>