Allbry ger sig ut på föreläsningsturné!
Hem HÄLSA Allbry ger sig ut nu på föreläsningsturné!

Allbry ger sig ut nu på föreläsningsturné!

Publicerat av: Redaktionen

Den senaste tidens våldsvåg har skakat Sverige som samhälle i grunden. Allt fler unga pojkar och flickor utsätts idag som förövare och offer för det gängkriminella våldet.

Jämte detta växer den psykiska ohälsan i eskalerande fart och kryper längre ner i åldrarna, skolfrånvaron ökar och antalet hemmasittare har mer än fördubblats de senaste fyra åren.

Skolans elevhälsa har ett stort förebyggande ansvar och fyller en viktig förebyggande funktion men saknar verktyg för att kunna genomföra sitt uppdrag. Elever och skolkuratorer från hela landet vittnar om att elevhälsan är otillräcklig och att arbetsbelastningen är för hög.

För att lyckas i det skolsociala arbetet behöver elevhälsans insatser prioriteras i det skolpolitiska uppdraget och skolan förses med moderna verktyg som gör det möjligt att utföra dess hälsofrämjande uppdrag.

Tillsammans med utvalda experter inom skola, elevhälsa och digitalisering ger sig Cem Celepli Atci, före detta skolkurator och grundare av elevhälsoplattformen Allbry, ut på en föreläsningsturné.

Allbry ger sig ut på föreläsningsturné!Den första föreläsningen tar plats i Stockholm tillsammans med Ångestpodden den 16/11. Där vi kommer få lyssna till Cem Celepli Atci, Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg om hur politiken kan hjälpa förvaltning och skolpersonal att skapa bättre förutsättningar att lyckas i det skolsociala arbetet samt vad skolan själva kan göra för att möta elevernas behov.

Därefter kommer Allbry gemensamt med ILT Education hålla en föreläsning i Norrköping och ytterligare en i Malmö.

Anmälan till föreläsningarna sker via nedan länkar:

Stockholm 16 november
 kl. 17.30 – 19.00 – ANMÄL DIG HÄR

Norrköping 21 november kl. 16.30 – 19.00 – ANMÄL DIG HÄR

Malmö 27 november kl. 16.30 – 19.00 – ANMÄL DIG HÄR

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>