Hem NYHETER Allies – Lägg vardagspusslet tillsammans med andra

Allies – Lägg vardagspusslet tillsammans med andra

Publicerat av: Redaktionen

Just nu vrider svenska barnfamiljer det sista ur semestrar och sommarlov, men snart är vardagen här igen.

Skola, träning, fritids, födelsedagskalas, tidiga hämtningar, matsäck, studiedagar, läxor och matcher.

Alla med barn vet vad som väntar; ett evigt scrollande bland SMS, i mailtrådar, WhatsAppgrupper och Facebookgrupper och skolappar som ingen minns lösenordet till eller orkar lära sig. Sen är det upp till var och en att mata in den i sin kalender. Om och om och om igen. Men nu är det slut med det.

Sedan några veckor finns Allies. Med Allies kan föräldrar hjälpas åt att ha koll. Det en förälder lägger in i Allies, delas med alla i samma grupp, på en tidslinje. Från Allies kan andra föräldrar exportera händelserna, rakt in i sina kalendrar i mobilen. Där de vill ha dem från början.

Allies – Lägg vardagspusslet tillsammans med andra

Föräldrar kan turas om att lägga in viktiga datum, tider och platser, eller bjuda in läraren att göra det. Fotbollslag kan dela träningstider och matchdatum, ridskolor kan enkelt berätta om en träning är inställd och fritids kan informera om tidiga hämtningar. Information som fram tills nu skickats ut lite här och var. Med Allies hamnar det på ett och samma ställe.

– Vi byggde Allies i ren frustration över hur svårt det var att hålla koll på var barnen skulle vara, när de skulle vara där, och vad de skulle ha med sig, säger John Guthed som grundade Allies tillsammans med Jonas Lindqvist.

John Guthed, med en lång bakgrund inom digital kommunikation, träffade utvecklaren Jonas Lindqvist när de båda hade barn i samma klass.

– Fram till nu har informationen varit utspridd över alldeles för många kanaler, Det har gjort det svårt för föräldrar att ha koll. Med Allies samlar vi allt på ett ställe och låter användarna skicka det dit de vill ha det – sin kalender i mobilen, säger Jonas Lindqvist.

Men Allies erbjuder inte bara en tidslinje med kommande händelser. Här finns en kontaktbok med alla föräldrar i dina grupper; med bild, namn, adress, mail, telefonnummer och portkod. Det finns även en chatt för att hålla kontakten med laget, klassen, tennisklubben. Eller vilken grupp du nu vill skapa.

– Allies är användardrivet. Istället för en specifik digital lösning för varje aktivitet, samlar vi alla i en enda och låter användarna själva bestämma vilka grupper de vill skapa, gå med i eller hoppa ur, säger John Guthed.

Allies mjuklanserades under sommaren och har redan börjat användas.

– Responsen har varit överväldigande. Föräldrar har redan börjat skapa grupper inför hösten, bjuda in andra och börjat lägga in händelser. Det bokas lekdejter och basketkollon, synkas skjutsar och vi ser redan användare i andra länder. Det är sjukt roligt, säger John Guthed.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>