Hem SKOLNIVÅ Allt fler väljer läxhjälp online

Allt fler väljer läxhjälp online

Publicerat av: Redaktionen

Svensk skola digitaliseras i en snabb takt.

Det är särskilt tydligt när det gäller läxhjälp – där många elever nu efterfrågar läxhjälp online istället för att träffa en lärare i hemmet eller på ett bibliotek.

Hur fungerar egentligen undervisning på nätet och leder det verkligen till förbättrade kunskapsresultat?

Digitaliseringen har inneburit kraftfull förändring av hela samhället. Den har fört med sig många innovationer och fördelar, men alla har inte alltid varit odelat positiva till den. En sak är dock säker, användningen av digitala verktyg är idag en självklarhet i svenska elevers arbete för att nå kunskapsmålen i de olika skolämnena. Frågan är bara hur dessa verktyg ska användas för bästa möjliga resultat och där finns det en del goda exempel att belysa.

Mattehjälp – stärkt självförtroende och höjda resultat

Allt fler väljer läxhjälp online

Många förknippar digitala verktyg i skolväsendet med möjligheten att skriva längre dokument, göra en presentation eller använda sig av olika rättstavningsprogram. Men det finns betydligt fler verktyg än så.

På senare år har det växt fram en rad aktörer som riktar in sig på undervisning på internet, både i grund- och gymnasieskolan, samt inför både vanliga prov och de nationella proven.

Ett sådant initiativ är SmartStudies läxhjälp, som fungerar på precis det sättet. SmartStudies erbjuder mattehjälp över internet,  genom att de lär ut rätt metoder och begrepp i matematiken, men också genom att motivera eleverna och rusta de med rätt studieteknik. Kolla in här för mer om mattehjälpen och läs mer om företagets privatlärare här.

Privatlärare som bemästrar både pedagogiken och matematiken

En av framgångsfaktorerna för SmartStudies mattehjälp är att de alltid handplockar de mest skickliga privatlärarna. Endast en av 24 sökande får jobbet, då SmartStudies ställer upp höga krav i sin rekryteringsprocess. Den som ska arbeta med studiehjälp måste båda ha goda ämneskunskaper och en god pedagogisk förmåga. Det är vanligt att de som undervisar hos SmartStudies har flera års erfarenhet av avancerad matematik och läraren har i de flesta fall läst precis den matematik som eleverna behöver hjälp med.

Stor efterfrågan på läxhjälp i hela landet

I den allmänna debatten kan det ibland låta som att det bara är familjer i storstadsområden som tar hjälp med läxläsning. Visst, det stämmer att det är många familjer som vill ha läxhjälp i Stockholm, många familjer som vill ha läxhjälp i Malmö och i andra storstadsområden. Men SmartStudies undervisar elever över hela landet, både fysiskt och på distans. Den som vill ha hjälp med matematiken, oavsett var man bor i landet, kan med fördel höra av sig till SmartStudies.

Digitala utbildningsverktyg – bra komplement till läxhjälp

9 av 10 elever som får privatundervisning av SmartStudies höjer sina betyg. Det är helt enkelt en beprövad pedagogisk modell. Men förutom att försöka höja sina betyg, vill många också öva inför högskoleprovet. Företaget Allakando har utvecklat en digital kurs inför högskoleprovet, med noggrant utvalda frågor som förbereder dig inför högskoleprovet, samtidigt som du kan få hjälp av en privatlärare att plugga inför högskoleprovet, såväl via nätet som fysiskt. Här kan du prova kursen inför högskoleprovet gratis.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>