Internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning
Hem SKOLNIVÅ Internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning

Internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning

Publicerat av: Redaktionen

Vi vill uppmärksamma att det är Internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning den 6 februari.

Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF) har hjälpt Binogi att arbeta fram filmer på temat Heder och förtryck.

GAPF framhåller:

“Skolans personal behöver sätta ord på hedersnormerna, förtrycket och våldet och tydligt visa att det inte accepteras annars finns en risk att barn och unga som lever i en hederskontext inte tror att lagar och rättigheter gäller dem.” ((https://gapf.se)

Binogis andra samarbetspartner i våra lektionsfilmer om Sexualitet och Relationer, RFSU – Riksförbunden för Sexuell upplysning, lyfter fram att sex- och samlevnadsundervisningen ska vara ett stöd för barn och unga i deras vardag och deras utveckling. Med faktakunskaper ger vi dem en grund att stå på. Genom samtal och dialog hjälper vi dem att hitta sina egna vägar till hur de vill leva sina liv (https://www.rfsu.se/)

Internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning

Binogis film om Kvinnlig könsstympning

Skolverket talar om att sexualitet- och samlevnadsundervisningen i skolan består av tre delar, där en av delarna kan vara enskilda lektioner där elever ges möjlighet att diskutera olika frågor (https://www.skolverket.se/skol…). Binogi har en film om Kvinnlig Könsstympning som ingår i vårt ämnesblock inom Biologi: Sex-hälsa-relationer som vi vill tipsa om. Den här filmen beskriver könsstympning av flickor, och förklarar varför det förekommer.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>