Sök Läromedelsförfattarnas kopieringsstipendium
Hem UTBILDNING Sök nu Läromedelsförfattarnas kopieringsstipendium

Sök nu Läromedelsförfattarnas kopieringsstipendium

Publicerat av: Redaktionen

Idag öppnar ansökan för Läromedelsförfattarnas kopieringsstipendium, som kan sökas av författare som har skrivit läromedel eller kurslitteratur.

Förra året delades 990 stipendier ut och i år vill organisationen dela ut ännu fler.

– Jag vill verkligen uppmana alla som har skrivit läromedel eller kurslitteratur att söka vårt kopieringsstipendium. Det finns inget bestämt antal stipendier utan det avgörs av hur många kvalificerade ansökningar vi får in, säger Pia Cederholm, ordförande i Läromedelsförfattarnas stipendienämnd. Alla som uppfyller kriterierna har rätt till kopieringsstipendium. Det enda som krävs är en ansökan.

Sök Läromedelsförfattarnas kopieringsstipendium

Författare kan söka stipendiet till och med den 16 oktober.

Förra året delade Läromedelsförfattarna ut över 24 miljoner kronor, fördelat på 990 författare. Pengarna kommer från den lagliga kopiering som sker på skolor, högskola och universitet – därav namnet kopieringsstipendium.

– Att dela ut kopieringsstipendium är en av Läromedelsförfattarnas främsta uppgifter. Ju fler upphovspersoner som får ta del av kopieringsersättningen desto bättre har vi lyckats med vår uppgift som organisation, säger Pia Cederholm.

Stipendiet söks via Läromedelsförfattarnas webbplats. Sista ansökningsdag är den 16 oktober.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>