Andraplats i ”Pythagoras Quest” för Nordic-elever
Hem NYHETER Andraplats i matematiktävlingen ”Pythagoras Quest” för Nordic-elever

Andraplats i matematiktävlingen ”Pythagoras Quest” för Nordic-elever

Publicerat av: Redaktionen

I matematiktävlingen Pythagoras quests distriktsfinal tävlade tre elever från Nordic International School Kalmar mot andra skolor från Kalmar-regionen.

Selmer, Sigrid och Artem slutade på en imponerande andraplats.

Tävlingen Pythagoras Quest är ett initiativ från Handelskammaren och Malmö Borgarskola för att lyfta betydelsen av att vara bra på matematik för framtidens arbetskraft. Det är Sveriges största lagtävling i matematik för högstadieelever. Tävlingen genomfördes i 16 län från Skåne till Norrbotten och över 330 skolor deltog i årets upplaga.

Andraplats i ”Pythagoras Quest” för Nordic-elever

I matematiktävlingen Pythagoras quests distriktsfinal tävlade tre elever från Nordic International School Kalmar mot andra skolor från Kalmar-regionen. Selmer, Sigrid och Artem slutade på en imponerande andraplats.

Tävlingen är indelad i tre steg. Den inleds med en individuell kvalificering på skolan där eleverna med bäst resultat bildar det lag som ställer upp i distriktsfinalen.

Vinnaren av distriktsfinalen kvalificerar sig till riksfinalen i Malmö. Något som eleverna från Nordic var väldigt nära att lyckas med. En andra plats i denna tävling är ett mycket bra och imponerande resultat av eleverna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>