Socialtjänsten i Sollentuna anställer ungdomar
Hem KOMMUNER Socialtjänsten i Sollentuna kommun anställer ungdomar

Socialtjänsten i Sollentuna kommun anställer ungdomar

Publicerat av: Redaktionen

I Sollentuna kommun har socialtjänsten anställt åtta ungdomar mellan 15-18 år.

Målet är att bli bättre på att nå ut till kommunens ungdomar med vilket stöd socialtjänsten erbjuder.

Arbetet är redan igång!

I slutet på oktober påbörjades rekryteringen av unga personer från Sollentuna, och intresset var stort! Nu har åtta ungdomar anställts och introducerats.

Socialtjänsten i Sollentuna anställer ungdomar

Två unga blickar ut över Edsviken i Sollentuna kommun

– Vi fick in nästan 80 ansökningar. Det visar att vi har engagerade ungdomar i Sollentuna som vill vara med och påverka, säger Elisabeth Bengtsson, socialchef på socialkontoret.

Rekryteringen är en fortsättning på arbetet med att bättre nå ut till barn och unga och är en del i arbetet med kommunens mål om att inte ha några utsatta områden 2030.

Planen är att tillsammans med ungdomarna fortsätta arbetet med att öka kunskapen om Socialtjänsten och involvera unga i kampanjer och aktiviteter så att viktiga budskap når ut till den yngre publiken.

– Ungdomarna har de redan påbörjat arbetet med en kampanj kopplat till uppmärksamhetsveckan Du spelar roll som informerar om var unga kan vända sig för att få hjälp bland annat när vuxna i familjen dricker för mycket. Vi fick flera nyttiga tips och förslag som vi nu försöker utveckla och genomföra, säger Kristina Persson, preventionssamordnare på förebyggande enheten.

Arbetet med att öka kunskapen hos barn och unga om vilken stöd och hjälp de kan få påbörjades i projektet Soc för unga. Det resulterade bland annat i en lärarhandledning om socialtjänsten som skolorna kan använda i undervisningen. Utöver handledningen så finns även filmer kopplat till detta och en webbsida med information. Allt material togs fram tillsammans med unga personer med egen erfarenhet av kontakt med Socialtjänsten.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>