Andreas får pedagogiskt pris av Högskolan Västs studenter
Hem EVENT Andreas får pedagogiskt pris av Studentkåren vid Högskolan Väst

Andreas får pedagogiskt pris av Studentkåren vid Högskolan Väst

Publicerat av: Redaktionen

Andreas de Blanche har undervisat i datateknik på Högskolan Väst i 20 år och har haft kul hela tiden.

I fredags tog han emot det pedagogiska priset 2021 av Studentkåren vid Högskolan Väst.

– Jag är otroligt glad över att få priset. Om jag kan bidra till att studenter lär sig nya saker och har roligt under tiden, är jag riktigt nöjd, säger Andreas, universitetslektor i Datateknik.

Sedan 20 år tillbaka undervisar han i datateknik, programvaruteknik och distribuerade system för studenter på Dataingenjörsprogrammet och på uppdragsutbildningar för industriföretag. Dessutom är han en av nyckelpersonerna bakom högskolans unika kurser i Bitcoin och blockchain som startade 2018.

– Jag gillar verkligen att undervisa men pandemin har så klart inneburit en del utmaningar för oss lärare. Det är stor skillnad på att möta studenterna på campus och online. Men kursen i Bitcoin och kommande program designar vi för att fungera bra både på distans och på campus.

Studentkårens pedagogiska pris delades ut under Högskolan Västs Akademiska högtid fredagen den 29 oktober. Det var den tionde gången som en lärare fått ta emot priset.

– Studentkåren vill med det här priset uppmärksamma lärare som studenterna tycker gör ett extra bra jobb, säger Anders Arkbro, vice ordförande, Studentkåren vid Högskolan Väst.

– Studenterna har den här gången nominerat tolv lärare utifrån kriterier som engagemang, kompetens och pedagogiskt förhållningssätt. De nominerade har intervjuats av vår tidigare vice ordförande som sammanställt intervjuerna och presenterat underlaget för studentkårens styrelse. Styrelsen har sedan tagit beslutet om vinnare, förklarar Anders.

Studentkårens motivering till att ge Andreas de Blanche årets pris lyder:

Andreas får pedagogiskt pris av Högskolan Västs studenter

Andreas de Blanche

”Till en person för sin ödmjuka stil och sitt brinnande intresse för att dela med sig av sina kunskaper till studenter. Den här personen drivs av att se en förändring hos studenter.

En person med rötterna i Högskolan Väst som inspirerar studenter med sin bakgrund och praktiska exempel från vardagsliv och arbetsliv. Personen håller nyfikenhet kring hur saker fungerar högt och omvandlar den till en iver att förklara och utveckla detta för studenterna.

För att läraren är mycket angelägen om att fånga studenternas intresse och uppmärksamhet och har studenternas perspektiv i fokus och kopplar an till arbetsintegrerat lärande i undervisningen format till studenternas behov, både nu under studierna men framför allt i ett framtida arbetsliv.

Mottagare av 2021 års pedagogiska pris är Andreas de Blanche.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>