Hem NYHETER Andreas Markstedt från Piteå utsedd till årets yrkeslärare

Andreas Markstedt från Piteå utsedd till årets yrkeslärare

Publicerat av: Redaktionen

Under årets Yrkesutbildningsgala utsågs Sandra Peterson och Andreas Markstedt till årets yrkeslärare.

De stolta och överraskade vinnarna tog emot utmärkelsen till jubelrop från galagästerna.

Andreas Markstedt som arbetar som yrkeslärare på Bygg- och Anläggningsprogrammet på Strömbackaskolan i Piteå  utsågs tillsammans med Sandra Peterson, Linköping till årets yrkeslärare i Sverige 2019.

– Detta är ju helt fantastiskt. Det finns så många fantastiska yrkeslärare i landet som jobbar hårt för att ge den bästa utbildningen de kan till sina elever. Vi yrkeslärare är viktiga säger Andreas Markstedt.

Andreas Markstedt från Piteå utsedd till årets yrkeslärare

Andreas Markstedt, yrkeslärare i Piteå fick tillsammans med Sandra Pettersson, Linköping ta emot utmärkelsen årets yrkeslärare

Genom att utse Årets Yrkeslärare vill WorldSkills Sweden, som ligger bakom Yrkes-SM, Yrkes-EM och Yrkes-VM, lyfta fram de duktiga yrkeslärare vi har i Sverige och sprida goda exempel på de fina insatser som yrkeslärare gör landet runt.

– Årets Yrkeslärare är ett pris för att uppmärksamma duktiga yrkeslärare, just för att de spelar en väldigt viktig roll i samhället. De säkerställer att yrkesutbildningarna presterar och levererar på hög nivå och är attraktiva för eleverna, vilket är väsentligt för Sveriges framtid, säger Pontus Slättman, vd på WorldSkills Sweden.

Motivering

Sandra och Andreas har både uppfyllt de kriterier för utmärkelsen Årets Yrkeslärare. De har dessutom överträffat dessa kriterier på olika sätt med ett utmärkande stort engagemang och samverkan med branschen. De har visat god kreativitet och outtröttligt arbetar för elevers, utbildningens och branschens bästa när det kommer till yrkesutbildning i världsklass.

  • lyckats entusiasmera elever till lärande och kunskapssökande
  • Har en uthållig och god relation till arbetsgivare och förmåga att möta dessas krav på kvalitet
  • Har lärarbehörighet
  • Samarbetar på ett naturligt sätt med övriga kollegor inom exempelvis gymnasiegemensamma ämnen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>