Hem PEDAGOGSNACK Ann-Marie Körling om vikten av att prata läsning

Ann-Marie Körling om vikten av att prata läsning

Publicerat av: Redaktionen

Ann-Marie Körling är en stor profil inom läsning.

Hon är grundskolelärare, författare och har varit Sveriges läsambassadör i två år.

Ann-Marie Körling om vikten av att prata läsning

Ann-Marie brinner för läslust men vill också problematisera själva ordet. Hon menar att om det är för många måsten runt läsning är det lätt att läslusten försvinner.

Några av hennes tips är att prata om läsning med barn och ungdomar. Fråga vad de läser, hur de tänker kring läsning och vad en bok är för dem. Det gäller också att tillgängliggöra läsning för alla, att man vidgar begreppet att läsa. Låt barn och ungdomar lyssna på inlästa böcker och högläsande vuxna.

I det senaste avsnittet av vår podcast ILT talks gästas vi av Ann-Marie. Vi pratar om läslust och ”sårade läsare”. Du får också tips på hur du kan få fler barn och ungdomar att känna läslust.

Lyssna på avsnittet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>