Nu ännu högre överensstämmelse mellan slutbetyg och resultat på nationella prov inom IES
Hem UTBILDNING Ännu högre överensstämmelse mellan slutbetyg och resultat på nationella prov inom IES

Ännu högre överensstämmelse mellan slutbetyg och resultat på nationella prov inom IES

Publicerat av: Redaktionen

IES elever uppvisar ännu större överensstämmelse mellan slutbetygen och resultaten på de nationella proven i ämnena svenska, svenska som andraspråk, matematik och engelska.

Det framgår av resultaten på de nationella proven för årskurs nio för läsåret 2022/2023.

IES elever presterar ännu en gång mycket bra på de nationella proven. Det visar resultaten som nu kommit från Skolverket. Liksom de senare åren är överensstämmelsen mellan slutbetyg och resultat på de nationella proven större för IES än för riket.

Nu ännu högre överensstämmelse mellan slutbetyg och resultat på nationella prov inom IES

Annakarin Johansson Sandman

– Vi är glada över att det arbete som våra lärare, rektorer och academic managers lägger ned för att säkerställa en korrekt och rättvis betygsättning är framgångsrikt, men det är ett arbete som aldrig tar slut, säger Annakarin Johansson Sandman, Head of Academics vid Internationella Engelska Skolan.

I svenska, matematik, svenska som andraspråk och engelska har IES elever större överensstämmelse mellan slutbetygen och de nationella provresultaten än riksgenomsnittet.

Andelen elever som fått ett högre betyg än resultat på nationella provet är lägre än i riket som helhet. Andelen IES-elever vars provresultat överensstämmer med deras slutbetyg har också ökat sedan föregående läsår.

De nationella proven är ett viktigt instrument för bedömning av elevernas kunskaper och för säkerställandet och en korrekt och likvärdig betygsättning. Därför har Internationella Engelska Skolan länge påtalat behovet central rättning av de nationella proven och gläds nu åt att regeringen avser påskynda omställningen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>