Studenterna blev vinnarna när Skeriafonden beviljade sammanlagt 216 000 kronor
Hem KOMMUNER Studenterna blev vinnarna när Skeriafonden beviljade sammanlagt 216 000 kronor

Studenterna blev vinnarna när Skeriafonden beviljade sammanlagt 216 000 kronor

Publicerat av: Redaktionen

Vid Skeriafondens årliga utdelning som syftar till att stimulera aktiviteter som ska öka trivseln på Campus Skellefteå och bidra till ökat intresse för forskning och utbildning tog Studentföreningen och dess undersektioner hem hela 149 000 kronor.

Resterade fördelades mellan Sammes stiftelse, Nätverket KVIST för Kvinnliga Ingenjörer och Per Westerlund, Bitr. lektor LTU.

Utdelare var ordförande Lorents Burman, kommunalråd Skellefteå kommun i sällskap av vice ordförande Dan Magnusson och ledamoten Robert Brännström, LTU.

– Det är viktigt att få dela ut medel i syftet att stimulera initiativ där studenterna nätverkar och trivs här i Skellefteå och i bästa fall överväger en framtida yrkeskarriär här där dom verkligen behövs, säger Lorents Burman.

149 000 kronor fördelades till Studentföreningen och dess undersektioner för att främja styrelsens arbete, fräscha upp kårhusets inredning, utveckla och köpa in nya spel, arrangera kulturarrangemang och arbeta med lokal studentkultur och studentlivet på plats. Pengarna går även till att ordna studentsociala event, arrangera Nolleperioden/studentuppstarten, diskmaskin och utrustning i studentpuben. Representerade av SFCS styrelse med undersektionerna Tafs, Kulturarna, Fusk, MIFFO, LAM, Phöseriet, Sexmästeriet, Idrottssektionen, SKRUV, samt SKARV.

Studenterna blev vinnarna när Skeriafonden beviljade sammanlagt 216 000 kronor

Skeriafondens årliga utdelning på Campus Skellefteå. Foto Robert Brännström, LTU

Resterande medel gick till Sammes stiftelse representerad av Jörgen Markgren med syfte att arrangera ett utbildningspaket för stiftelsens sommarstipendiater.

KVIST, nätverket för Kvinnliga Ingenjörer, representerad av Sarah Rönnberg arbetar med att skapa aktiviteter för kvinnliga ingenjörsstudenter i samverkan med kvinnor i näringslivet.

Per Westerlund, Bitr. lektor LTU beviljades medel för att stödja studenters Akademisk hemvist i Skellefteå samt för att sprida forskningsresultat.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>