Untitled 11
Hem NYHETER Av 500 sökande väljs 50 ledare ut och utbildas till att leda Sveriges mest utmanade klassrum

Av 500 sökande väljs 50 ledare ut och utbildas till att leda Sveriges mest utmanade klassrum

Publicerat av: Redaktionen

Under pandemin har frågan om omställningar på arbetsmarknaden hamnat högt på agendan och många väljer att byta yrke för att göra något som känns mer meningsfullt.

Teach for Sweden är en ideell stiftelse som sedan starten 2013 rekryterar akademiker till ett tvåårigt ledarskapsprogram där de läser in en lärarexamen samtidigt som de arbetar på högstadieskolor där eleverna har svårigheter med måluppfyllelsen.

En av de 50 personer som kommer att påbörja ledarskapsprogrammet till hösten är Sofie Evertsson. Hon mångårig erfarenhet av politiskt arbete och har tidigare arbetat som biträdande stabschef hos statsministern. En annan av deltagarna är Markus Hedegaard Friis som tidigare arbetat bland annat som managementkonsult och projektledare på Schibsted Media, där han utvecklat mediehusets affärer.

Untitled 11

Teach for Swedens sommarinstitut

Båda ställer nu om från sina framgångsrika karriärer till att arbeta på Sveriges mest utsatta skolor och kliver in i ett av det viktigaste yrket av dem alla- läraryrket.

På Sommarinstitutet, som äger rum på en kursgård utanför Trosa under juli, kommer deltagarna i årets program att drillas i ledarskap av Teach for Swedens ledarutvecklare som alla har mångårig erfarenhet som lärare eller skolledare. De kommer också att få med sig viktiga verktyg för att kunna navigera i sitt nya yrkesval inför höstterminens start. Om fem år har deltagarna bidragit till att över 500 elever nått bättre skolresultat.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>