Hem Nyheter Hon blir ny vd för svenska EdTech-bolaget Dugga

Hon blir ny vd för svenska EdTech-bolaget Dugga

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det klart vem som blir ny vd för det snabbväxande EdTech-bolaget Dugga AB.

Styrelsen har utsett Maria Gårdlund till ny vd för bolaget.

Hon blir ny vd för svenska EdTech-bolaget Dugga

Maria Gårdlund blir ny vd för svenska EdTech-bolaget Dugga

Maria kommer närmast från rollen som vd för Swecos IT-konsulter och tillträder den 15 februari nästa år.

Maria har omfattande erfarenhet av att leda professionella Tech-team och en gedigen affärsbakgrund. Styrelsen ser henne som den person som är bäst lämpad att fortsätta utveckla Duggas verksamhet och expansionsstrategi.

Hon tar över stafettpinnen från nuvarande vd Patrik Nilsson som framöver kommer att lägga fokus på kundupplevelse och produktutveckling inom bolaget.

– ”Det känns helt rätt att lämna över vd-rollen till Maria som har stor erfarenhet av att utveckla affärer inom Tech-branschen och en väldokumenterad ledarförmåga”, säger Patrik Nilsson, medgrundare samt nuvarande vd på Dugga.

Det har varit flera andra kandidater som sökte vd-rollen men valet föll till slut på Maria.

– ”Vi sökte en kandidat med hög kompetens och som verkligen vill göra skillnad inom lärandet i skolans värld. Det ska bli spännande att tillsammans med Maria ta Dugga till nästa fas vilket är att skala bolaget internationellt”, säger Claudia Rademaker, medgrundare samt vice vd på Dugga.

– ”Att få möjligheten att leda ett av Sveriges mest intressanta och snabbast växande EdTech-bolag som startade som ett forskningsprojekt vid Handelshögskolan i Stockholm, känns otroligt spännande. Med ny teknik finns det mycket vi kan göra för att öka kvaliteten i lärandet och ge lika möjligheter för varje elevs inlärningsprocess”, säger Maria Gårdlund.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>