Hem NYHETER Beslut om Kungsbackas alternativa studentfirande tas i samråd med elever

Beslut om Kungsbackas alternativa studentfirande tas i samråd med elever

Publicerat av: Redaktionen

Utbildningscheferna med ansvar för de kommunala gymnasieskolorna i Göteborgsregionen har gemensamt fattat beslut om att ställa in allt traditionellt studentfirande i form av utspring och stora folksamlingar.

I Kungsbacka diskuteras just nu alternativa lösningar.

Beslut om Kungsbackas alternativa studentfirande tas i samråd med elever

Bakgrunden är att gymnasieskolorna bedömer att ett traditionellt firande inte kan arrangeras utan risk för smittspridning av Covid-19.

– Jag tror att det är klokt att ha en gemensam övergripande strategi även om beslut i detalj kommer att fattas av varje enskild kommun. Det är ett pågående och angeläget samtalsämne och i Kungsbacka funderar och överväger vi nu olika tänkbara sätt att hantera läget, säger förvaltningschef Cynthia Runefjärd.

Att få fira sin student och avslut av en lång skolgång vet vi är mycket viktigt och uppskattat av såväl elever, anhöriga och personal.

På grund av rådande omständigheter inte bara här utan i hela världen blir det i år inget traditionellt studentfirande. Vi vet också att många väntar på besked om hur vi i Kungsbacka kommer att förhålla oss till detta.

– Jag känner verkligen med alla avgångselever och den och oro de känner just nu. Men för att kunna ta ett välgrundat beslut om alternativa firanden behöver vi lite mer tid. Vi kommer nu i denna vecka att träffa och samråda med elevrepresentanter från våra tre kommunala gymnasieskolor här i Kungsbacka. Efter beslut i gymnasieledningen startar sedan planering utifrån årets förutsättningar, säger tf gymnasiechef Frida Fogelmark.

Kungsbacka kommun bjuder löpande in till pressträffar för att informera med anledning av covid-19. På torsdag kl. 10.00 är det dags för nästa. Då kommer studenten och skolavslutningar i Kungsbacka att vara på agendan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>