De bästa bärbara studentdatorerna 2021
Hem SKOLNIVÅ De bästa bärbara studentdatorerna 2021

De bästa bärbara studentdatorerna 2021

Publicerat av: Redaktionen

Bäst laptop för studenter 2021!

Är du på jakt efter en skoldator?

En dator för studier måste vara pålitlig, ha tillräcklig prestanda och vara hållbar. Begagnade bärbara proffsdatorer är en favorit hos många studenter eftersom att du kan dra nytta av många bra fördelar: Billigare kostnad och utmärkt kvalitet samtidigt som det är miljövänligt.

Bytdator.se har listat de bästa studentdatorerna 2021 i rangordning:

 

  1. Lenovo ThinkPad T470s
  2. HP EliteBook 840 G3/G4
  3. Dell Latitude 7480
  4. Lenovo ThinkPad T460s
  5. Dell Latitude E7470
  6. Lenovo ThinkPad L470
  7. Dell Latitude E5470
  8. Fujitsu Lifebook E746
  9. Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5.Gen
  10. HP ProBook 430 G5

Listan baseras på den långa erfarenhet Bytdator.se har av försäljning av studentdatorer och feedback från kunder. Datorerna passar bra för studier på både gymnasiet och högskola/universitet. Alla student datorer hos Bytdator.se hittar du här!

Studentdatorerna på listan fungerar för de flesta studier men ska du studera till ingenjör eller något ämne som kräver tunga ritprogram så behöver du en bärbar dator med ett separat Nvidia-grafikkort. Du kan hitta bärbara datorer med kraftfulla dedikerade grafikkort hos Bytdator.se och mer information om vad de rekommenderar kan du läsa om på deras blogginlägg. Du kan också välja till tillbehör i beställningen som mer minne eller lagringsutrymme.

1. 14” Lenovo ThinkPad T470s

De bästa bärbara studentdatorerna 2021 11

Utmärkt bärbar dator med ett mycket hållbart chassi. Ett säkert val när du vill att din bärbara dator ska hålla länge. Flexibla och många anslutningar finns och datorn kan även kopplas upp till en USB-C eller mekanisk dockningsstation. Datorn har två stycken batterier vilket hjälper till vid långa sessioner. T- och X- serien är Lenovos högkvalitativa modellserie. Behöver du en mindre modell så fungerar även Lenovo Thinkpad X270 på 12” som är en liknande modell.

2. 14” HP Elitebook 840 G3/G4

De bästa bärbara studentdatorerna 2021 12

Ett säkert val! HP Elitebook-serien är en mycket hållbar och pålitlig partner att ha med till skolan. Det finns inte några betydelsefulla skillnader mellan G3- och G4 modellerna, så båda fungerar utmärkt. Chassit är gjort av elegant aluminium i silver, så datorn står ut bland svarta bärbara datorer. Vid behov kan datorn kopplas in till en dockningsstation. HP EliteBook 820 G3 eller G4 är liknande modell fast i en mindre 12” storlek. EliteBooks är HP:s modellserie som håller högst kvalitet.

3. 14” Dell Latitude 7480

De bästa bärbara studentdatorerna 2021 13

En studentlaptop med ett riktigt bra tangentbord. Datorns chassi är tåligt så det går utmärkt att ha med datorn överallt. Det finns många anslutningar vilket kan behövas när du studerar och du kan även enkelt koppla in flera tillbehör eller ansluta datorn till en dockningsstation. Latitude 7000 är Dells högkvalitativa modellserie. Dell Latitude 7280 är i praktiskt taget en likadan dator men i mindre 12” storlek.

 

4. 14” Lenovo ThinkPad T460s

De bästa bärbara studentdatorerna 2021 14

En något äldre modell än T470s och X270 men det finns endast några små skillnader i chassi modellen jämfört med de nyare modellerna. Ett exempel är att en USB-C anslutning saknas. Datorn har två batterier vilket gör att den är ett bra alternativ vid studier. Motsvarande mindre modell är Lenovo ThinkPad X260 på 12”.

5. 14” Dell Latitude E7470

De bästa bärbara studentdatorerna 2021 15

En bärbar dator i aluminium chassi med professionella funktioner för studier. Pekplattan och tangentbordet håller en mycket hög kvalitet och är bekväma att använda under en längre tid. Anslutningar hittar du främst på baksidan av datorn vilket är smart så att kablar från tillbehör inte ligger framför datorn. E7470 finns också som motsvarande mindre modell på 12” med Latitude E7270.

6. 14” Lenovo ThinkPad L470

De bästa bärbara studentdatorerna 2021 16

Lenovo ThinkPad L470 kan sägas vara i budgetklass när det kommer till ThinkPads. Jämfört med T- eller X-serien så är datorns chassi mestadels i plast men den är forfarande hållbar och den passar utmärkt att bära med sig. När det gäller prestanda så skiljer den sig inte från T- eller X serien så du får utmärkt valuta för pengarna. L-serien är Lenovos modellserie i mellanklass.

7. 14” Dell Latitude E5470

De bästa bärbara studentdatorerna 2021 17

Dell Latitude E5470 tillhör mellanklassen hos Dell´s bärbara företagsdatorer. Den har funktioner som passar perfekt för studenters behov. Det hållbara chassit tåls att bäras i en väska även om det skulle råka tillkomma en del stötar. Letar du efter en mindre modell så är Dell Latitude E5270 på 12” en liknande dator. Latitude E5000-serien är Dell´s mellanklass modeller.

8. 14” Fujitsu Lifebook E746

De bästa bärbara studentdatorerna 2021 18

Det här är en företagsmodell som ger mycket valuta för pengarna och datorn har en tålig aluminium ram vilket gör att den klarar det mesta. Chassit är inte riktigt lika hållbart som andra tillverkares bärbara företagsdatorer men den är ändå mycket mer hållbar än datorer som säljs på stormarknader. Motsvarande bärbar i storlek 13” är Fujitsu Lifebook E736 som har likadana funktioner. Lifebook E700-serien representar Fujitsu´s modeller av högsta kvalitet.

9. 14” Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5.Gen

De bästa bärbara studentdatorerna 2021 19

En ultratunn och högpresterande bärbar dator som är enkel att bära med överallt. Den här bärbara datorn skulle vara högre på listan om anslutningarna var bättre. Till exempel så saknas LAN-port helt och hållet. Med sitt snygga och hållbara chassi så representerar X1 Carbon Lenovos bärbara datorer riktat till den mobila användaren. Till skillnad mot de övriga datorerna på den här listan så kräver den här datorn en USB-LAN adapter om du behöver LAN anslutning.

10. 13” HP ProBook 430 G5

De bästa bärbara studentdatorerna 2021 20

Den här bärbara datorn är ett utmärkt och prisvärt alternativ för studier. Datorn inkluderar allt du behöver för att studera och är ett riktigt bra val när du letar efter dator för studier på liten budget. ProBook 400-serien är HP:s mellanklassmodeller.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>