Dags att nominera författare till Läromedelsförfattarnas pris 2023
Hem NYHETER Dags att nominera författare till Läromedelsförfattarnas pris 2023

Dags att nominera författare till Läromedelsförfattarnas pris 2023

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det dags att nominera författare till Läromedelsförfattarnas pris 2023, Sveriges tyngsta pris för författare av läromedel och kurslitteratur.

– Att dela ut Läromedelsförfattarnas pris är något av det roligaste vi gör varje år och att uppmärksamma författarskapet bakom de verk som används dagligen av Sveriges studenter och elever känns extra viktigt i en tid av desinformation, faktaresistens och inte minst den senaste debatten om AI, säger Frida Engman, förbundsdirektör, Läromedelsförfattarna.

Kategorierna som går att nominera till är Läromedel och Kurslitteratur. Prissumman är som lägst 100 000 kronor per kategori, vilket gör det till Sveriges tyngsta pris i sin kategori. Syftet med priset är att uppmärksamma författarskapet bakom läromedel och kurslitteratur, samt att lyfta den viktiga roll de spelar i Utbildningssverige. Det går att nominera såväl enskilda författare som författarteam som skriver tillsammans.

Nominera senast 30 maj

Det är en sluten nominering, där endast ämneslärarorganisationer, nationella resurscenter, skolbiblioteksorganisationer, lärarutbildningar och anställda på förlag som ger ut läromedel och kurslitteratur kan nominera författare. Nomineringar skickas in via Läromedelsförfattarnas webbplats, och nomineringen stänger den 30 maj.

Dags att nominera författare till Läromedelsförfattarnas pris 2023– Att skriva läromedel och kurslitteratur kräver ett stort pedagogiskt författarskap och innebär mer än att bara förmedla kunskap. Den personliga prägel författarna sätter på sina verk kan vara avgörande för en elevs kunskapsinhämtning, och det författarskapet vill vi hylla med Läromedelsförfattarnas pris, säger Frida Engman.

Vinnarna presenteras i höst och prisutdelningen planeras till Läromedlets dag som infaller den 8 november.

Till nomineringen

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>