Digiexam ny medlem i branschorganisationen för svensk edtech
Hem TEKNIK Digiexam som ny medlem i branschorganisationen för svensk edtech

Digiexam som ny medlem i branschorganisationen för svensk edtech

Publicerat av: Redaktionen

Branschorganisationen för utbildningsteknologi, Swedish Edtech Industry, välkomnar nu Digiexam som medlem i nätverket.

Sverige är ledande i att använda och utveckla den digitala teknologi som möjliggör och stärker det livslånga lärandet och oss som kunskapsnation.

Det är femårsfirande Swedish Edtech:s vision för 2024 som pekar på det livslånga lärandets betydelse och behovet av kompetensomställning som ökat dramatiskt efter pandemin. Edtech spelar en viktig roll för att tillgängliggöra lärande och effektivisera processer på alla nivåer för att klara vår samhällsutmaning.

Digiexam ny medlem i branschorganisationen för svensk edtech

Branschorganisationen för utbildningsteknologi, Swedish Edtech Industry, välkomnar nu Digiexam som medlem i nätverket.

Det menar Jannie Jeppesen, vd för Swedish Edtech Industry, och här är svensk edtech en av våra styrkor, säger hon. Vi toppar listor över innovationsförmåga, har en hög utbildningsgrad och en hög digitaliseringsgrad. Vårt utbildningssystem har digitaliserat i trettio år, vilket är unikt. I den här myllan har svensk edtech utvecklats med användarcentrerade tjänster med fokus på lärande, effektivitet och likvärdighet i kombination med en hög grad av teknisk innovation.

Edtechbranschen i Sverige har potential att växa och bli stora internationellt i en tid då marknaden förväntas växa globalt. Därför är det extra roligt att välkomna Digiexam tillbaka till vårt nätverk där vi gemensamt arbetar för innovation, tillväxt och att nyttiggöra teknologi för att möta våra utmaningar, avslutar Jannie.

”Med +10 års erfarenhet som utbildningsinnovatörer, ser vi på Digiexam fram emot att återansluta oss till Swedish EdTech Industry. Dels för att föreningen jobbar med relevanta initiativ som gynnar branschens ekosystem, men även för att vi vill bidra till positiv utveckling för utbildningens digitalisering på nationell nivå. Som medlemmar blir vi starkare tillsammans, får hävstång kring viktiga frågor samt tillgång till ett nätverk som vi välkomnar. Vi tycker det känns spännande att gå med igen och att påverka framåt, i större grad än tidigare.” – Marcus Dahlman, vd Digiexam

Digiexam: erbjuder tjänster för bedömning, prov och examinering till både skola och högre utbildning.

Branschorganisationen Swedish Edtech Industry välkomnar edtechföretag som vänder sig direkt till konsument, näringsliv och offentlig sektor.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>